Provade Vintemjöd på Sjätte Tunnan - mums! Lättdrucket och jättegott.
Läser mer på webbsidan http://www.tresvampar.se/honungsvin.html
Vnitermjöd bryggs bara en gång om året, före nyårshelgen. I norra Europa och i Ryssland var det
vanligt att lämna på spisen på julnatten fat av mjöd och ett festligt bröd. Sedan urminnes tider är
traditionen bevarad att dricka vintermjöden ljummen.
Ingredienser: vatten, koncentrerad vört (kornmalt, vatten), honung, sirap och humle.
Örter: oregano, basilika, johannesört, malört.
Kryddor: kanel, ingefära, kardemumma, muskot, koriander, kryddnejlika.
Alkoholhalt 5,7%, vörtstyrka 21,0%, bryggningscykel 21 dagar, glasflaska 33cl skruvkapsyl.
Recensioner: Livets Goda "Denna mjöd har lite mer av allt, jämfört med de andra i serien. Mer syra, mer sötma, som en kombination av det bästa mellan Amber och Vildmjöd. Snygg, elegant och komplex, och fantastiskt god. Servera iskall när som helst lusten faller på. Riktigt bra!"
Kommentarer
Alex_55
Alex_55