Vinifiering: Druvorna skördades 27 mars och jästes under temperaturkontroll i tankar av rostfritt stål. 40 % av det unga vinet lagrades tillsammans med ekstavar i stora tankar i 5 månader, 60 % på rostfritt stål. Därefter blandades de två basvinerna till det slutliga vinet.
Doft: Stor, angenäm doft av aprikoser, persikor och aromatisk citruston.
Smak: Torr, ganska fyllig, med bra friskhet och lång eftersmak med toner av gul frukt, aprikos, persika och ananas. ”Mungott”, säger gästerna. Druvtypisk Viognier i doft och smak.
Passar till: Smakrika rätter av ljust kött, fisk och skaldjur, gärna med litet hetare kryddning, eller med lätt gräddig sås.
OBS: Stelwin.
Doft: Stor, angenäm doft av aprikoser, persikor och aromatisk citruston.
Smak: Torr, ganska fyllig, med bra friskhet och lång eftersmak med toner av gul frukt, aprikos, persika och ananas. ”Mungott”, säger gästerna. Druvtypisk Viognier i doft och smak.
Passar till: Smakrika rätter av ljust kött, fisk och skaldjur, gärna med litet hetare kryddning, eller med lätt gräddig sås.
OBS: Stelwin.
Kommentarer