Quinta de Chocapalha Cabernet Sauvignon - 2007

RÖDA VINER 14.5%
Klunk
Skapades 2010-03-21 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Senaste betygen
Årgångar
2006
2007
2008
I Portugal finns bara ett fåtal kvinnliga vinmakare. Därför är det nu extra roligt att få presentera - Sandra Tavares da Silva. Hon är den yngsta och en av de mest kända vinprofilerna i sitt hemland och har fått mycket positiv uppmärksamhet de senaste åren. Vinet kommer från Estremadura i Portugal, en region som ligger i ett tunnt bälte mellan Lissabon och Coimbraheter. Regionen har tidigare varit mest känd som volymproducerande men på senare år har det
dykt upp en del mindre vingårdar som satsar mer på mindre kvalitetsvolymer. En av de mest kända är Quinta de Chocapalha. 1987 köpte Sandras föräldrar en egendom bestående av 45 hektar. Allt var förfallet och i väldigt dåligt skick eftersom gården inte brukats på över 30 år. Man var tvungen att plantera om vinstockar och ersatte dem då med portugisiska kvalitetssorter. Quinta de Chocapalha har ett mycket bra läge i regionen. Odlingarna gynnas av närheten till havet men samtidigt har de ett bra skydd mot vädrets makter tack vare
ett landskap som påminner om en amfiteater. År 2000 blev Sandra färdigutbildad vinmakare och samma år var standarden på druvorna så pass hög att det första vinet kunde produceras. Quinta de Chocapalha producerar idag bara små kvantiteter, en femtedel används för eget bruk, resterande säljs vidare till andra vinproducenter. Sandra Tavares da Silvas lever för vinet. Under veckodagarna jobbar hon i Douro, som vinmakare hos prestigefyllda Quinta do Vale Dona Maria, på kvällarna arbetar hon tillsammans med sin man, Jorge Serõdio Borges med sitt eget vin. Helgerna spenderar hon i Chocapalha - med ett sådant intresse kan det inte bli annat än ett fantastiskt gott vin.
Doft och Smak: Stor doft av röda och mörka bär med en aning blommighet. I smaken hittar man mycket svartvinbär tillsammans med solmogna mörka bär. I eftersmaken hittar man en trevlig ton av ekfat som dröjer sig kvar länge.
Vinifikation: Jäsningen sker i 10 dagar i lagares (öppna kar) för att därefter jäsa 17 månader på franska ekfat.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 139 Kr 8246101 Beställning
Liknande artiklar
Kommentarer