Gewurztraminer Clos Gaensbronnel Grand Cru - 2001

VITA VINER 13%
LWM Wine Import AB
Skapades 2010-01-26 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Senaste betygen
Sockerhalt: 27 gram/liter
Syrahalt: 3,5 gram/liter

Vingårdsläget Clos Gaensbroennel är beläget på berget Kirchberg de Barr. Clos innebär att vingården är omgärdad av en stenmur och namnet kommer från den fontän som finns precis utanför muren och som har dekorerats i formen av en gås.

Detta Grand Cru vin är framställt enbart av druvan Gewurtztraminer som trivs perfekt i den kalkhaltiga jorden. Druvorna är plockade från gamla vinstockar som ger vinet karaktär och speglar områdets terroir och årgång.

Clos Gaensbroennel är torrt/halvtorrt vin med gul färg och stor doft av exotisk frukt, det har kryddighet och mineraler, bra längd och stor lagringspotential. Vinet har jäst ca 8-10 veckor i en temperatur av 12-16 grader. Det har sedan mognat på jästfällningen i ca 5 månader.

Passar bra som fördrink eller till asiatisk mat med viss kryddighet (som det kinesiska, thailändska eller indiska köket), prova gärna också till grillad fisk. Kan med fördel serveras till desserter som fruktpaj eller prova till en god blåmögelost. Serveringstemperatur 9-12 grader

Alsace Willm
Alsace är Frankrikes näst nordligaste vindistrikt, Champagne är det nordligaste. Området har flera gånger tillhört Tyskland innan det slutligen blev franskt 1945, det är förklaringen till de många tyskklingande namnen i distriktet. Vinerna från Alsace i Frankrikes nordöstra hörn har länge varit populära i Sverige.

Alsace gör tyskt vin på franskt sätt. Klimatet, jordmånen och valet av druvsorter anger tonen. Tyskarna har hittills eftersträvat en sötma i vinet vilket gjort att dessa viner passar mycket bra som sällskapsvin medan fransmännen jäser ut vinet torrt och koncentrerar sig på kraft och doft. Vinerna ackompanjerar det världsberömda köket från Alsace helt perfekt.

Domaine Willm har sitt säte i staden Barr 36 km söder om Strasbourg. Företaget grundades 1896 av familjen Willm som under årens lopp har byggt upp en stor exportförsäljning i hela världen men främst i Europa, Canada och USA. Som kuriosa kan nämnas att Domaine Willm var den första Alsace-producenten att börja exportera sina viner till USA efter förbudstiden och man har än idag en mycket stark marknadsposition.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 208 Kr 8353901 Beställning
Kommentarer