Vinifiering: Druvorna kommer framförallt från vingårdar i Barossa Valley. Vinet har jäst på rostfria ståltankar under kontrollerad temperatur och därefter lagrats ca 12 månader på franska och amerikanska 308-liters fat, sk hogsheads.
Doft: Fruktig, balanserad doft med något rökiga toner samt inslag av röda vinbär, engelsk sötlakrits och vanilj.
Smak: Mjuk, fruktig, kryddig och härlig lång smak med toner av röda bär, choklad och kryddor. Lång, generös eftersmak.
Passar till: Kötträtter, gärna grillade kötträtter av lamm, nöt eller mörkt kött, pasta bolognese eller en mustig gryta med rik kryddning.
Doft: Fruktig, balanserad doft med något rökiga toner samt inslag av röda vinbär, engelsk sötlakrits och vanilj.
Smak: Mjuk, fruktig, kryddig och härlig lång smak med toner av röda bär, choklad och kryddor. Lång, generös eftersmak.
Passar till: Kötträtter, gärna grillade kötträtter av lamm, nöt eller mörkt kött, pasta bolognese eller en mustig gryta med rik kryddning.
Kommentarer