Villa Cafaggio San Martino - 2004

RÖDA VINER 13.5%
Domaine Wines
Skapades 2009-07-25 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Ursprung
Toscana Italien
Druva
Sangiovese
Senaste betygen
Årgångar
2004
2005
Rött vin från Toscana, IGT, Italien

Området: I Toscana har vinodlingen tusenåriga traditioner, och Chianti har blivit Italiens mest kända vindistrikt. På grund av docg bestämmelserna i Chianti klassas flera av områdets bästa viner som bordsviner, Vino da Tavola, eller den nyare beteckningen Indicazione Geografica Tipico, igt. Dessa viner kallas oftast »Super Tuscans«.

Producenten: Vinet har en vacker, djupröd färg. Doften är elegant, med härlig frukt. Smaken är komplex och elegant, med lager av röd stenfrukt och en välbalanserat stram och mycket lång avslutning.

Vinet: Villa Cafaggio San Martino framställs av handplockade och noga selekterade Sangiovese-druvor - 2/3 Sangiovese Toscana och 1/3 Sangiovese Grosso från en specifik vingård med namnet San Martino. Efter varsam pressning får musten macerera med skalen i cirka tre veckor innan vinet jäses färdigt, allt under temperaturkontroll. Därefter lagras San Martino cirka 18 månader på små franska ekfat. Slutligen mognar vinerna på butelj i minst ett halvår i svala källare. Avsikten är att skapa ett elegant vin med typiska ursprungsdrag, »terroir«, som framhäver Sangiovese-druvans fulla potential.

Karaktär: Vinet har en vacker, djupröd färg. Doften är elegant, med härlig frukt. Smaken är komplex och elegant, med lager av röd stenfrukt och en välbalanserat stram och mycket lång avslutning.

Serveras Vid: 20° till det bästa italienska köket; prova till örtspäckad lammrytterfilé med balsamicosky , rostad vitlök och honungsglacerad fänkål.

Lagring: Vinet har en begynnande mognad men kommer att uppvisa en ännu större doft- och smakpalett med ytterligare några års lagring. San Martino kan med lätthet lagras i 10 år
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 399 Kr 8522801 Beställning
Liknande artiklar
Kommentarer