Gevrey-Chambertin Cuvée Vieilles Vignes - 2002
RÖDA VINER 13%
Carovin
Skapades
2007-02-13
av
iglaset
Betyg
0
Senaste betygen
Produkttyp: Röda viner - medelfylliga
Färg: Djupt rubinröd.
Doft: Ung, knuten doft med mörk körsbärig frukt och mörk choklad - och en bränd gummiton som först efter flera timmars dekantering ersätts av en läcker syltig frukt med inslag av mörka plommon och mullbär.
Smak: Fast strukturerad smak med koncentrerad mörk bärfrukt stramt hållen av syror och fat i en dov stil som kräver luftning eller lagring. "Stramt & nyanserat".
Passar till: Anka, gås och viltkött.
Tillverkning & lagring: Druvorna avstjälkas helt och får efter varsam pressning kallmacerera i 4-5 dagar. Jästemperaturen hålls under 32° och man undviker i möjligaste mån att omtappa faten för att på så vis skydda vinet från luftens syre och därmed minimera svavelbehovet. Första omdragningen sker tidigast i juni, juli, och vinet dras därefter om endast en gång till före buteljeringen ca 18 månader efter skörden. Bör lagras 3-5 år
Färg: Djupt rubinröd.
Doft: Ung, knuten doft med mörk körsbärig frukt och mörk choklad - och en bränd gummiton som först efter flera timmars dekantering ersätts av en läcker syltig frukt med inslag av mörka plommon och mullbär.
Smak: Fast strukturerad smak med koncentrerad mörk bärfrukt stramt hållen av syror och fat i en dov stil som kräver luftning eller lagring. "Stramt & nyanserat".
Passar till: Anka, gås och viltkött.
Tillverkning & lagring: Druvorna avstjälkas helt och får efter varsam pressning kallmacerera i 4-5 dagar. Jästemperaturen hålls under 32° och man undviker i möjligaste mån att omtappa faten för att på så vis skydda vinet från luftens syre och därmed minimera svavelbehovet. Första omdragningen sker tidigast i juni, juli, och vinet dras därefter om endast en gång till före buteljeringen ca 18 månader efter skörden. Bör lagras 3-5 år
Volym | Pris | Artikelnummer | Sortiment |
---|---|---|---|
750 ml | 353 Kr | 8575101 | Beställning |
Kommentarer