Rosso di Montalcino Argiano - 2005

RÖDA VINER 14%
Primewine Sweden
Skapades 2009-02-11 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Senaste betygen
Druvsorter: 100% Brunello (Sangiovese Grosso)
Framställning: Det här är ett slags andravin till det större och kraftigare vinet Brunello di Montalcino. Druvorna krossas och musten jäses i rostfria ståltankar vid cirka 30 grader med cirka 10 dagars maceration. Under jäsningen pumpas vinet övet skalkrosset för att öka extraktionen, men man gör också delestage (avtappning av vinet för att långsamt pumpa det över skalkrosset igen) för att reducera bitterheten i extraktionen. Efer jäsningen mognar vinet under 12 månader i lika delar botti (stora ekliggare) och franska barriques.
Utseende: Ungdomligt röd färg med inslag av purpur.
Doft: Medelstor, elegant och rent rödfruktig doft med ett fräscht inslag av körsbär.
Smak: Medelfyllig, ren och lättillgänglig smak med fint mogen, lite saftig rödfrukt (mest körsbär), uppfriskande syra och balanserade tanniner. Eftersmaken är aningen kort, men i gengäld rent fruktig och angenäm.
Användningsområden: Ett bra allroundvin som allra bäst kommer till rätt om maten har en viss sälta eller syrlighet, exempelvis från parmesanost eller charkuterier samt vinsåser. Fisk, kyckling eller ljust köt är bra huvudråvaror. Rika tillbehör som pasta och risotto är passande. Även bra till pizza och mjuka ostar.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 149 Kr 8690501 Beställning
Liknande artiklar
Kommentarer