Graffigna Shiraz Cabernet Sauvignon - 2007

RÖDA VINER 13%
Pernod & Richard Sweden
Skapades 2008-10-01 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Senaste betygen
Druvsorter: 70% shiraz, 30% cabernet sauvignon
Vinberedning: Druvorna skördades för hand i gryningen när de fortfarande var svala. Regionen är Tulum Valley i San Juan. Vinet jäste 7 dagar i 28°C i rostfria ståltankar och har 22 dagars skalmaceration. Vinet har även genomgått malolaktisk jäsning. 35% av vinet har lagrats på amerikanska ekfat i 3 månader.
Färg: Djup röd färg med en lila nyans.
Doft: Mogna röda frukter dominerar i doften och kompletteras med en fin kryddighet.
Smak: Ett väl balanserat vin med bra frukt och en fantastisk smak av boysenbär, björnbär, svarta vinbär, lite peppar och ekfat.
Serveringstemp: ca 16-18°C. Hållbarhet: Kan lagras i 2 år.
Vin och mat: Detta fruktiga, lätt fatiga och kryddiga vin är utmärkt till kryddiga stekar av nötkött och lamm. Servera med ugnsbakad potatis smaksatt med örter, vitlök och olivolja!
Producent: Don Juan Carlos Graffigna, en italiensk immigrant, började sin anspråkslösa vinproduktion 1869 i San Juan. Han hade vinodlingen i blodet och denne pionjärs visioner och kärlek till vinodlingarna fortsattes av hans efterträdare. Idag är Graffigna ett företag med två moderna vinerier och vinodlingar nära Anderna, en i San Juan och den andra i Mendoza.
San Juan är Argentinas näst största vinområde. Här är klimatet hetare än i Mendoza med sommartemperaturer på upp till 42°C och mycket lite regn. Tulum Valley är ett av de bästa vinområdena i San Juan, vid foten av Anderna. Graffignas vingårdar har ett fördelaktigt mikroklimat med varma klara molnfria dagar, låg fuktighet och svala nätter. Dessa förutsättningar producerar mogna druvor som ger fylliga viner med fantastisk fruktighet och mjuka tanniner
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 65 Kr 8693001 Beställning
Kommentarer