Vosne-Romanée Vieilles Vignes - 2007

RÖDA VINER 13%
Primewine Sweden
Skapades 2009-07-25 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Senaste betygen
Druvsorter: 100% Pinot Noir
Framställning: Druvorna krossas och musten jäses med skalen vid hög temperatur (drygt 30 grader) inder en vecka med nerpressning av skalkrosset i musten varje dag. Efter ytterligare en tids skalmaceration fylls vinet över i barriques, till viss del helt nya, för att undergå malolaktisk jäsning och lagring.
Utseende: Vackert körsbärsröd färg.
Doft: Drygt medelstor, intensiv ochj djupt fruktig doft med ädla druvaromer, modernt och fatrostad med ett sötsyrligt inslag och komplexa undertoner. Ett utmärkt exempel på druvan.
Smak: Drygt medelfyllig, intensivt bärig och fruktig med en god syra, balanserade tanniner (de ger en tydlig struktur, men är i god balans med den rika frukten) och en ren, mycket fin och relativt lång eftersmak med stor druv- och ursprungskaraktär.
Användningsområden: Allra bäst passar bourgogne-viner som denna till medelkraftiga rätter av fågel och ljust eller elegant kött. Låt gärna en syrlig rödvinssås eller en sås smaksatt med dijonsenap ingå i rätten eftersom dessa smaker rundar av det unga vinet och lyfter fram mer av dess med fruktiga sidor. Ett annat sätt är att matcha vinet med feta såser. Vinner på att luftas en stund i karaff innan servering. Servera vinet i glas med stora kupor vid 16-18 grader.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 369 Kr 8821601 Beställning
Liknande artiklar
Kommentarer