Santenay Premier Cru La Maladiere - 2005
RÖDA VINER 13%
Primewine Sweden
Skapades
2008-10-01
av
iglaset
Betyg
0
Senaste betygen
Årgångar
2005 |
2007 |
Druvsorter: 100% Pinot Noir
Framställning: Druvorna krossas och musten jäses med skalen vid hög temperatur (drygt 30 grader) under en vecka med nerpressning av skalkrosset i musten varje dag. Efter ytterligare en tids skalmaceration fylls vinet över i barriques, till viss del helt nya, för att undergå malolaktisk jäsning och lagring i 10 månader.
Utseende: Vackert körsbärsröd färg.
Doft: Medelstor, fint rödfruktig doft med visst djup, inslag av mörka mogna hallon och med en fint integrerad ton av rostade ekfat. Mycket druv- och ursprungstypisk.
Smak: Medelfyllig, modern och rent fruktig smak med mycket typisk druvkaraktär. lätt fatig och rostad ton med en liten kaffenyans. Väl balanserade tanniner med en lång eftersmak.
Användningsområden: Medelfyllig, modern och rent fruktig smak med mycket typisk druvkaraktär. lätt fatig och rostad ton med en liten kaffenyans. Väl balanserade tanniner med en lång eftersmak.
Framställning: Druvorna krossas och musten jäses med skalen vid hög temperatur (drygt 30 grader) under en vecka med nerpressning av skalkrosset i musten varje dag. Efter ytterligare en tids skalmaceration fylls vinet över i barriques, till viss del helt nya, för att undergå malolaktisk jäsning och lagring i 10 månader.
Utseende: Vackert körsbärsröd färg.
Doft: Medelstor, fint rödfruktig doft med visst djup, inslag av mörka mogna hallon och med en fint integrerad ton av rostade ekfat. Mycket druv- och ursprungstypisk.
Smak: Medelfyllig, modern och rent fruktig smak med mycket typisk druvkaraktär. lätt fatig och rostad ton med en liten kaffenyans. Väl balanserade tanniner med en lång eftersmak.
Användningsområden: Medelfyllig, modern och rent fruktig smak med mycket typisk druvkaraktär. lätt fatig och rostad ton med en liten kaffenyans. Väl balanserade tanniner med en lång eftersmak.
Kommentarer