Heartland Cabernet Sauvignon - 2007
RÖDA VINER 13.5%
Primewine Sweden
Skapades
2009-07-25
av
iglaset
Betyg
0
Senaste betygen
Årgångar
2007 |
2009 |
Druvsorter: Cirka 95% Cabernet Sauvignon och 5% Petit Verdot.
Framställning: Ett nästan rent Cabernetvin som får en lite mörkare färg och kryddigare ton av den tjockskaliga Petit Verdot-druvan. Musten jäses på temperaturkontrollerade ståltankar, vinet lagras sen i 12 månader på en blandning av amerikanska och franska barriquer (225 l) och hogsheads (300 L-500 L).
Utseende: Ung, mörkt purpurröd färg.
Doft: Relativt stor, yppig och fruktaromatisk doft med tydligt inslag av svarta vinbär, men också med nyanser av fint te och en touche av ek.
Smak: Medelfyllig och modern smak med balanserad syra, ung och något sträv men fint avrundad till följd av den goda frukten (mest svarta vinbär). Medellång eftersmak.
Användningsområden: Ett utmärkt vin till de flesta smakrika rätter av mörkt kött och vilt, och helst serverat med mörka vinsåser och smakrika tillbehör. Smaksätt gärna maten med sydfranska örtkryddor och vitlök. Välj gärna glas med stor kupa för bästa behållning av vinets aromer.
Framställning: Ett nästan rent Cabernetvin som får en lite mörkare färg och kryddigare ton av den tjockskaliga Petit Verdot-druvan. Musten jäses på temperaturkontrollerade ståltankar, vinet lagras sen i 12 månader på en blandning av amerikanska och franska barriquer (225 l) och hogsheads (300 L-500 L).
Utseende: Ung, mörkt purpurröd färg.
Doft: Relativt stor, yppig och fruktaromatisk doft med tydligt inslag av svarta vinbär, men också med nyanser av fint te och en touche av ek.
Smak: Medelfyllig och modern smak med balanserad syra, ung och något sträv men fint avrundad till följd av den goda frukten (mest svarta vinbär). Medellång eftersmak.
Användningsområden: Ett utmärkt vin till de flesta smakrika rätter av mörkt kött och vilt, och helst serverat med mörka vinsåser och smakrika tillbehör. Smaksätt gärna maten med sydfranska örtkryddor och vitlök. Välj gärna glas med stor kupa för bästa behållning av vinets aromer.
Kommentarer