Betyg
0
Senaste betygen
Kvalitet: AOC
Druvsort: Sauvignon Blanc 35%, Semillion 65%
Producent: Chateau Guiraud
Serveras vid: 8 - 10º C
Passar till: Gåslever, blå- och grönmögelostar, desserter, nötter, frukt och bär, ”på egen hand”.
Beskrivning: 65% Semillion, 35% Sauvignon Blanc. Mellan 20 - 80% av skörden deklassificeras varje år. Uttag 12 hl/ha - mindre än hälften av vad som är tillåtet i Sauternes. Genomsnittsåldern på vinstockarna är 35 - 40 år. Detta vin är andravinet hos egendomen och är ett fruktigt, något lättare vin än huvudvinet - Chateau Guiraud. Egendomen har totalt 100 ha vinarea varav 85 återfinns i Sauternes samt 15 i Graves, där vit torr Bordeaux framställs.
Vinet serverades till desserten på Nobelmiddagen 2005.
Övrigt: Alla druvor handplockas. Jäsningen äger rum på fat mellan 3 till 8 veckor vid 20°. Vinet lagras sedan mellan 18 och 24 månader på fat.
Druvsort: Sauvignon Blanc 35%, Semillion 65%
Producent: Chateau Guiraud
Serveras vid: 8 - 10º C
Passar till: Gåslever, blå- och grönmögelostar, desserter, nötter, frukt och bär, ”på egen hand”.
Beskrivning: 65% Semillion, 35% Sauvignon Blanc. Mellan 20 - 80% av skörden deklassificeras varje år. Uttag 12 hl/ha - mindre än hälften av vad som är tillåtet i Sauternes. Genomsnittsåldern på vinstockarna är 35 - 40 år. Detta vin är andravinet hos egendomen och är ett fruktigt, något lättare vin än huvudvinet - Chateau Guiraud. Egendomen har totalt 100 ha vinarea varav 85 återfinns i Sauternes samt 15 i Graves, där vit torr Bordeaux framställs.
Vinet serverades till desserten på Nobelmiddagen 2005.
Övrigt: Alla druvor handplockas. Jäsningen äger rum på fat mellan 3 till 8 veckor vid 20°. Vinet lagras sedan mellan 18 och 24 månader på fat.
Volym | Pris | Artikelnummer | Sortiment |
---|---|---|---|
500 ml | 195 Kr | 8883702 | Beställning |
Kommentarer