Frontera Chardonnay - 2008

VITA VINER 13%
Pernod & Richard Sweden
Skapades 2008-10-01 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Ursprung
Chile Maipo
Druva
Chardonnay
Senaste betygen
Druvsorter: Chardonnay 85%, sauvignon blanc 15%
Vinberedning: Druvorna, som växer i Central Valley, plockas i mars månad och vinet lagras sedan på ståltank ett par månader för att skapa en modern och fruktig karaktär.
Färg: Vitt vin med gulintensiv färg med djup intensitet.
Doft: Doft av sötmogen exotisk frukt som mango och ananas samt med en smörig finish och en släng av kokos.
Smak: Ett torrt ungdomligt vin med smak av röda äpplen och exotiska frukter. Mjukt med balanserad syra och en något markerad sötma.
Serveringstemp: 8-10°C
Hållbarhet: Vinner inte på lagring.
Vin och mat: Detta är ett perfekt allroundvin och passar bra till buffén och till de flesta fisk- och fågelrätter. På grund av vinets rika frukt kan man gärna möta den med något sött i maten, t.ex. en majskyckling à la mango serverad med vårprimörer.
Producent: Frontera Chardonnay 2005 fick ”Bästa Köp” i Allt om Vin i mars 2006 med följande motivering: ”Fruktig, eldig och för priset förbluffande god. Mera Frontera!”.
Concha y Toro är Sydamerikas ledande producent och har skapat kända vinmärken som Frontera, Sunrise, Casillero del Diablo, Don Melchor etc. Vineriet grundades 1883 av Don Melchor Concha y Toro och idag är man den nionde största producenten i världen. Man äger vingårdar i alla viktiga områden i Chile och man har även ca 700 hektar i Argentina.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 58 Kr 8895801 Beställning
Liknande artiklar
Kommentarer