María Séptima - 2004

MOUSSERANDE VINER 12.5%
Skapades 2008-11-25 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Senaste betygen
Färg: Medelhög intensitet, gul nyans med lätt beige ton.
Doft: Medelstor, frisk, fruktig med blommigt inslag av mineral och nougat.
Smak: Relativt fyllig, rund, fruktig med balanserad syra, tropiskt inslag av mango och ton av krusbär.
Druva: 80 % chardonnay, 20 % pinot noir
Konsumtion: 0-2
Användning: Aperitif, kallskuret, lättare fisk- och skaldjursrätter, samt till mildare rätter med ljust kött.

Bodega Séptima ligger vid foten av Anderna i Argentina. Med den moderna arkitetkturen i det natursköna området har den blivit ett landmärke i Mendoza.

Att vingården skulle bli vacker att titta på var ingen överraskning för dem som känner till ägarna. Séptima ägs nämligen av den spanska cava-tillverkaren Codorníu, vars vinerier alltid brukar vara mycket smakfullt designade. Lyckligtvis omfattar smakfullheten också buteljernas innehåll, och Séptima fullföljer därmed en tradition som skapats vid Codorníu, Raimat, Masia Bach och alla andra vingårdar som ingår i företaget. Bodega Séptima ligger i Agrelo som är en del av det stora Mendoza-distriktet i västra Argentina. På 1000 meters höjd över havet är förhållandena för vinodling mycket speciella. Bland annat skiljer det hela 14 grader mellan dag- och nattemperatur.

Vinhuset Séptima är det 7:e vinhuset i familjen Raventós ägo och fokuserar framförallt på produktion av stilla viner. Ett undantag från detta är Séptima Maria som är ett mousserande vin, där man drar nytta av de 150-åriga traditioner som Codorníu har av förstklassig cava (mousserande vin gjort enligt traditionell metod). I dagsläget finns Séptima Maria endast på den sydamerikanska marknaden. Produktionen är omkring 600.000 buteljer.

Séptima Maria har gjorts av 80% chardonnay och 20% pinot noir. Hela klasar har försiktigt pressats i tryckluftspressar. Endast musten från den första pressningen har använts. Efter rening av musten har jäsningen skett vid låg temperatur (15 grader) i rostfria tankar under 20 dagar. Därefter har vinet filtrerats och stabiliserats. Buteljering och en andra jäsning på flaska har därefter skett. Avslutningsvis har vinet lagrats på jästfällningen i minst sex månader före omkorkning.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 74 Kr 9867401 Beställning
Liknande artiklar
Kommentarer