Jean Daneel Signature Red - 2005

RÖDA VINER 14.5%
Mondo Wine Sweden AB
Skapades 2009-02-11 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Senaste betygen
Druvor: 75% Cabernet Sauvignon, 25% Merlot
Framställning: Druvorna plockas i Franschoek för att sedan efter krossning genomgå lång skalmaceration och jäser tillsammans med skalen för god komplexitet. Malolaktisk jäsning skedde på ekfat där vinet sedan lagrades i 22 månader. Faten var små och franska och 50% av eken var ny. Jean Daneel
samarbetar med fatbindare och väljer noga ut träslag. För Signature vinerna följer han mycket tunna stavar för mycket god fatextraktion.
Vinet: Mörka bär och tydliga inslag av mörk choklad och mocka. Elegant vin med mjuka tanniner och väl integrerad fatkaraktär. Stor koncentration och frukt som kommer att utvecklas med ytterligare mognad på flaskan.
Producenten: Jean Daneel etablerade sig som vinmakare hos Buitenvervachting och därefter hos Morgenhof. 1997 startade han eget och efter fler års arbete med kontrakterade odlare och fortsatt konsulterande till flera vingårdar i dalen, kunde han 2003 förverkliga sin dröm om egen mark och eget vineri i Franschoik. Nytillskottet är vingår i Napier och 2006 är de första vinerna från egen källare därifrån. Jean Daneel är pinonjär i området och har här planterat Chenin Blanc, Sauvignon Blanc, Merlot och Shiraz. Napier ligger
på Afrikas allra sydligaste spets och svalkan från havet ger utomordentligt goda förutsättningar att producera högkvalitativa druvor.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 249 Kr 8280401 Beställning
Kommentarer