Sattlerhof Sauvignon Blanc Kranachberg - 2007

VITA VINER 12.5%
Mondo Wine Sweden AB
Skapades 2009-02-11 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Senaste betygen
Druva: 100% Sauvignon Blanc
Framställning: Druvorna växer i vingården Kranachberg och skörden sker för hand. Musten jäser på temperaturkontrollerade ståltankar och får ligga på sin jästfällning från oktober fram till buteljeringen som skedde i juni 2006.
Vinet: Jordmånen är mycket kalkrik med sand och kalkblandat grus ovanpå kalksten. Ren och intensiv doft med brett aromatiskt spektrum av mogen frukt, örter och mineraliet. Kraftfull och extrarik frukt i smaken, stor koncentration och med en tydlig mineralitet. Livlig Sauvignon med stor potential. Lång och elegant eftersmak.
Producenten: Vineriet ligger söder om Gamlitz, i en brant sluttning med utsikt över vackert böljande Südsteiermark. Louise och Wilhelm Sattler kom hit 1965 och gården drivs idag av sönerna. Första vinet buteljerades 1969 och de fick kämpa hårt för sin torra ocj mineraliga stil, då tradition i trakten är halvtorra viner. Mycket vin fick ligga i källaren innan allting vände och idag anses Sattlerhof betyda mycket för att Steiermark fått en plats på Österrikes karta över kvalitetsvin. Willi den yngre (som är den av bröderna som driver vineriet då den andre brodern driver Gasthof på familjegården) vill accentuera stilen men också göra kraftfulla lagringringsviner. Vingårdarna ligger mellan 310- 580 m ö h och Willi Sattler lyfter fram den för varje läge specifika jordmån och karaktär.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 319 Kr 8283801 Beställning
Liknande artiklar
Kommentarer