Salmon Run Chardonnay - 2002

VITA VINER 12%
Andersson Wines International
Skapades 2007-07-18 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Ursprung
Finger Lakes USA
Druva
Chardonnay
Senaste betygen
Druvsort: Chardonnay 100%
Alkoholhalt: 12.6%
Serveras vid: 8-10º C
Beskrivning: Matvänligt vin som kan drickas till alla dina favorit maträtter. En typisk kall klimat Chardonnay med klar gröngul färg. Frukter som persika, melon, äpple, ananas och citron finns med i smaken som avslutas rent med klar syra. Hälften av vinet jäser på fat och andra hälften på ståltank. Detta gör det till ett friskt och fruktigt vin. Fatkaraktären är inte dominerande och integreras väl med fruktigheten.
Övrigt: Dr. Konstantin Frank Vinifera Wine Cellars bildades 1962 och var den första vingården i östra USA som planterade och producerade vin från vitis vinifera druvsorter. Innan var det bara vitis labrusca, druvsorter härstammande från Nordamerika, som producerades i den delen av USA.
Dr. Konstantin Frank, en immigrant från Ukraina, revolutionerade New Yorks vinindustri med sitt nytänkande. En av USA’s främsta vintidskrifter, Wine Spectator, utsåg 2001 Dr. Frank till en av vinvärldens 54 mest inflytelserika personer. Sedan hans bortgång 1985 sköts nu vingården av hans sonson Frederick Frank. Dr. Frank’s viner har fått höga betyg hos många kända vinskribenter och deras Riesling viner har blivit mycket omskrivna. Vingården har belönats av Wine Report 2005 till nordöstra USA’s ”Greatest Wine Producer”.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 89 Kr 8895401 Beställning
Liknande artiklar
Kommentarer