Pewsey Vale Riesling - 2007

VITA VINER 13%
VinUnic
Skapades 2008-08-08 av iglaset
Betyg
0 1 0.0
Senaste betygen
Cryss
2010-04-15 6
Årgångar
2007
2009
Druva: 100% riesling
Totalsyra: 6,7 g/l Restsötma: 3,08 g/l

Producent 1852 kom engelsmannen Samuel Smith till Barossa Valley och var en av de få guldgrävarna som faktiskt hittade guld. För pengarna valde den kloke Samuel att bygga ett vineri. Sedan dess har Yalumba varit ett familjeföretag som siktar på högsta kvalitet. Prestigeserien Signature som görs på Cabernet Sauvignon, Chardonnay eller Pinot Noir lagras tills vinmakaren är nöjd innan den släpps på marknaden. Idag är Yalumba den sjätte största producenten i Australien, odlingarna uppgår till 350 hektar. Man har gjort sig känd för att
producera viner som har långt högre kvalitet än pris!

Information/Vinifikation
Skörd: 14 mar – 3 april.
Vinmakare: Louisa Rose.
Beskrivning: Blekt halmgul färg med gröna reflexer. Intensivt fruktig, klassisk doft, med inslag av lime och citron och med en ton av torkade kryddörter. Lång, djup smak med inslag av lime, torkade kryddor och med en fin ton av tropisk frukt. Avslutningen visar upp en mjuk naturlig syra, som perfekt balanserar den intensiva fruktigheten.
Passar till: Detta vin med generös frukt och balanserad syra passar bra till grillad och stekt ljust kött, fågel och fisk med tillbehör som BBq sås eller en smarrig örtaioli. Vinet gör sig bra till sallader med mycket smak på picnic! Vinet passar även som aptitretare innan maten då frukten får förföra eller som sällskapsdryck i trädgården.
+ kryddad indisk mat, dricka för sig själv
- Allt för söta rätter
Speciellt rekommenderade glas: Vinum Chianti/Riesling
Cryss
2010-04-15 6

Kommentarer