Wwe Dr H Thanisch Riesling Kabinett

VITA VINER 9.5%
Bibendum
Skapades 2008-08-08 av iglaset
Betyg
0 1 0.0
Senaste betygen
jonas
2007-05-02 8
Beskrivning: Insmickrande och sötfruktig doft av exotisk frukt, persika och blommig nektar som ramas in av finstämda mineraliska toner. Välbalanserad och blommig smak med en stram citrussyra som balanserar en exotisk fruktsötma. Druvtypiska toner av persika, lime och mineraler.
Passar till: Ett mycket gott vin att dricka avkylt på egen hand, men matchar även många olika maträtter utmärkt. Prova gärna med lätt sötsyrliga och kryddiga asiatiska rätter. Funkar även utmärkt med smakrika rätter av fisk och kyckling som smaksatts med lite sötare tillbehör och gärna någon syra som speglar vinet.
Framställning: Familjen Thanisch har gjort vin i över 350 år. Första gången deras namn nämns i Bernkastels register är 1636. I slutet av 1700-talet förvärvade familjen Thanisch en vingård kallad Berncasteler Doctor. Enligt legenden skall ärkebiskopen i Trier, Boemund II, år 1360 ha varit dödssjuk. Läkarna kunde inget göra. Han blev då rekommenderad att dricka ett vin från Bernkastel varpå han tillfrisknade som genom ett under och utropade: ”Den bästa läkaren växer i denna vingård i Bernkastel.” Samtliga druvor i det här vinet är noga utvalda och handplockade vid perfekt mognad på de två prestigefyllda Thanisch Müller-Burggraef egendomarna Graben och Lay i Bernkastel i mitten av Mosel. Pressningen sker med gravitationskraft för att ge druvorna den absolut bästa behandlingen och i slutändan det perfekta vinet. Vinet lagras sedan enligt tradition på gamla ekfat av Fuder-modell.
Lagring: Gott nu, men kan lagras ytterligare 5-6 år eller mer under goda lagringsförhållanden.
Smaktyp: Vitt vin halvtorrt
Druvor: Riesling 100%
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 99 Kr 720501 Ordinarie
jonas
2007-05-02 8

Liknande artiklar
Kommentarer