Arette Añejo

SPRIT 38%
aliasSmith
Skapades 2008-03-25 av iglaset
Betyg
1 1 0.0
Senaste betygen
Porter
2007-08-16 8
En elegant och ursprungstypisk låglandstequila från kvalitetsdestilleriet Destiladora Azteca de Jalisco. Arette Añejo avnjuts bäst som en digestive/avec något under rumstemperatur i ett Riedel tequila glas. Denna tequila är speciellt bra till choklad, i synnerhet mörk sådan med inslag av apelsin. Finns även som Blanco och Reposado.
Färg, doft och smak
Guldgul färg. Blommig, mest viol. Citrusfrukter, citron och mycket apelsin. Något inslag av mynta, ingen påtaglig fatkaraktär och fortfarande mycket karaktär kvar från råvaran. Mjuk start med viss sötma. Apelsin och någon ek. Relativ lång eftersmak med svartpeppar och citrus. En snygg añejo som är mycket sann sitt råvaruursprung.
Tillverkning och lagring
Agaven som används vid tillverkningen odlas på egna fält i utkanterna av tequila. Den får ett förhållandevis högt fiberinnehåll och lågt vatteninnehåll, vilket ofta ger både citruskaraktär och örtighet. Agavens stam, piñan, tryckkokas i en autoclavé, vilket ger angenäma aromer från den råa agaven.
Om destilleriet
Destiladora Azteca de Jalisco ägs av bröderna Eduardo och Jaime Orendain som kommer från en familj som varit viktig i tequilaindustrin och för staden Tequila sedan mitten av artonhundratalet. Eduardo har både varit borgmästare i Tequila och ordförande i Camara Nacional de la Industria Tequilera.

Lagrad på early Times/Jack Daniel's-fat i 18 månader
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
700 ml 499 Kr 8780901 Beställning
700 ml 488 Kr 57301 Ordinarie
Porter
2007-08-16 8

Kommentarer
Porter
En mycket bra Anejo. 100% agave (sauza är 51%). En riktig kvalitetsprodukt som fungerar fint som Avec. Tänk om all tequila smakade så här!
8