Brokenwood Hunter Valley Shiraz - 2004

RÖDA VINER 14.5%
Tryffelsvinet
Skapades 2008-04-28 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Senaste betygen
Brokenwood ligger i Hunter Valley och tillhör yttersta eliten av vinproducenter i Australien. Man startade Brokenwood 1970 med ett litet gäng entusiaster, bl a James Halliday numera levande legend, som ett rent hobbyprojekt. Första skörden kördes hem i baksätet på Len Evans (en annan legend) gamla Bentley och en ny era hade börjat. Vinerna fick snabbt rykte om sig att vara outstanding och grundarna lämnade sina advokatyrken för att satsa all kraft på Brokenwood. Deras toppviner som Graveyard och Rayner Shiraz betingar höga priser och har en efterfrågan som vida överstiger tillgången. Man gör även en mycket bra ”vanlig” Shiraz som nyligen fick utmärkelsen som bästa Shiraz i Hunter Valley med årgång 2004. Ett kraftfullt vin som matchar det mesta i matväg. Lagrat på Amerikanska ekfat i 14 månader. Vidare gör man helt suveräna vita viner på druvan Semillon. Viner som i sin ungdom har en frisk, blommig smak med inslag av tropiska frukter och som kan lagras i många år och då få en helt annan karaktär.

Doft: Yppig bärig doft med mocka, mörk choklad och rostade fat.
Smak: Fyllig smak packad med solmogen, bärig frukt som svarta körsbär mm. En kraftfull finish med relativt mjuka tanniner och bra längd. Stannar kvar minst en minut i munnen.
Druvor: 100% Shiraz
Lagring: Bäst 2007 - 2010
Mat: Passar till alla typer av rött kött och grytor samt vildfågel. Gott även till hårdost. Perfekt till lite lyxig sommargrill där du jobbar flitigt med svartpepparkvarnen.
Tips: Behöver ej dekanters i nuläget. Sparar du länge kommer sedeiment att bildas. Dekantera då strax innan avnjutning.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 199 Kr 9708301 Beställning
Kommentarer