Carl Jan Côtes du Rhône - 2003
RÖDA VINER 13%
Vinkällaren Grappes Vinimport AB
Skapades
2007-04-19
av
iglaset
Betyg
0
Senaste betygen
olaanderberg
2011-07-09Årgångar
2003 |
2005 |
Region: Côtes du Rhône
Distrikt: AOC Côtes du Rhône
Druvsorter: Syrah 50%, Grenache 35%, Mourvédre 7,5%, Carignan 7,5%
Framställningsmetod: Producent är kooperativet i Estézargues, en kvalitetsproducent bland kooperativen i AOC Côtes du Rhône, 10 km söder om Lirac. Estézargues är en gammal by med försvarsmurar, där endast 380 personer bor i dagsläget. Vinet har fått jäsa med druvskalen i 15 dagar, därefter stabiliserat i ståltankar och tappat på flaska. Vinet är helt ofiltrerat.
Årgången 2003 är extremt varm vilket gjort att frukten blivit yvig och bred.
Skördeuttag: 50 hl/ha
Årlig produktion: 250 000 flaskor
Utseende: Röd med blå kant
Doft: Doften är intensivt fruktig med toner av anis, viol och kola.
Smak: Smaken är fyllig med behagligt tuggbar och yvig frukt, eftersmaken har stadga och inslag av mörka bär.
Serveringstips: Serveras med fördel till kraftigare kötträtter - gärna grillat - och vilt
Lagringsduglighet: Är ett vin som tack vare sin yviga frukt är charmigt att drickas nu eller lagras upp till 3-4 år.
Restauranglistningar: Hotel Oscar Statt i Arvika, Grythyttans Gästgivaregård, Gammalsbygårdens Gästgiveri på Öland
Distrikt: AOC Côtes du Rhône
Druvsorter: Syrah 50%, Grenache 35%, Mourvédre 7,5%, Carignan 7,5%
Framställningsmetod: Producent är kooperativet i Estézargues, en kvalitetsproducent bland kooperativen i AOC Côtes du Rhône, 10 km söder om Lirac. Estézargues är en gammal by med försvarsmurar, där endast 380 personer bor i dagsläget. Vinet har fått jäsa med druvskalen i 15 dagar, därefter stabiliserat i ståltankar och tappat på flaska. Vinet är helt ofiltrerat.
Årgången 2003 är extremt varm vilket gjort att frukten blivit yvig och bred.
Skördeuttag: 50 hl/ha
Årlig produktion: 250 000 flaskor
Utseende: Röd med blå kant
Doft: Doften är intensivt fruktig med toner av anis, viol och kola.
Smak: Smaken är fyllig med behagligt tuggbar och yvig frukt, eftersmaken har stadga och inslag av mörka bär.
Serveringstips: Serveras med fördel till kraftigare kötträtter - gärna grillat - och vilt
Lagringsduglighet: Är ett vin som tack vare sin yviga frukt är charmigt att drickas nu eller lagras upp till 3-4 år.
Restauranglistningar: Hotel Oscar Statt i Arvika, Grythyttans Gästgivaregård, Gammalsbygårdens Gästgiveri på Öland
Kommentarer