The Money Spider Roussanne - 2008

VITA VINER 13.5%
Vinovum
Skapades 2009-11-13 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Senaste betygen
Årgångar
2008
2008
Producenten: Fyra generationer individualister. Namnet d’Arenberg väcker respekt inte bara i australiska vinkretsar utan i hela vinvärlden. Mest beror det naturligtvis på vinernas kvalitet, men också på den attityd som präglar produktionen. För här gör man allting efter eget huvud och mycket dessutom för hand eller fot. d’Arenberg grundades 1912 av Joseph Osborn, som märkligt nog var absolutist. Just nu är det Chester d’Arenberg Osborn, som sitter vid rodret, och även om han, sedan han tillträdde 1984, genomfört omfattande moderniseringar i vingårdar och källare, har han hållit fast vid sina föregångares högst individuella principer. På d’Arenberg görs allting annorlunda. De har gjort individuell egenart till något av en konstform, säger de andra vinproducenterna i McLaren Vale.
Vinifikation: Producenten avvaktade skörden in I det längsta för att nå perfekt mognad och karaktär av främst stenfrukter. Vinet fick jäsa långsamt och vid en låg temperatur för att skapa ett fruktigt och fräscht vin med karaktär. Vinet fick ingen malolaktisk jäsning samt ingen fat lagring. Socker 0,7 gram per liter, ingen fatlagring
Beskrivning: Som ungt vin är d’Arenberg’s ‘The Money Spider’ Roussanne ett vin med medel gul färg med inslag av mandel kärnor, persika, nektariner, honung och citrus i såväl doft som smak. Vinet är medelfylligt, mkt fruktigt med inslag av mineraler och nötter. Efter lagring blir färgen djupare och i smaken tar mogna persikor och tropisk frukt över karaktären med ett större inslag av honung och kryddor. Lång smakrik eftersmak.
Passar till: Smakrika fiskrätter, sallader, fågelrätter av kyckling, fasan, gås, vaktel, kalkon m.m.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 119 Kr 8359701 Beställning
Kommentarer