Betyg
0
Färg: Tegelröd, hög intensitet.
Doft: Stor, eldig, frisk och fruktig doft av körsbär och bittermandel.
Smak: Sött, friskt medelfylligt vin med tydlig smak av körsbär, vanilj och bittermandel.
Konsumtion: 0-1
Användning: Grönmögelostar, starka hårdostar, chokladdesserter, cassata-glass och bakverk med nötter eller mandel, t ex italienska mandelskorpor.
Solbacka körsbär är ett fruktvin i svensk tradition.
Solbacka Körsbärsvin är ett sött dessertvin som med fördel serveras svalt. Det passar bra till kraftiga chokladdesserter, på eller till glass och är riktigt spännande att dricka till stark grönmögelost. Att smaksätta hemmagjord glass eller en körsbärspaj med Solbacka Körsbär förhöjer smaken. Prova också att blanda lite Solbacka Körsbärsvin i det mousserande vinet för en annorlunda svensk variant av Kir Royal.
Det har tillverkats fruktviner i Sverige åtminstone sedan 1700-talet, men då var det mestadels för husbehov. Under 1800-talets senare hälft började fruktvin produceras i större skala, och nästan varje vinhandel, (det fanns ju sådana innan Systembolagets tid), hade ett antal fruktviner i sortimentet. Det fanns körsbärsvin, hallonvin, vita vinbärsvin, krusbärsvin, äppelvin och säkert lite till. I dag är fruktvinssortimentet betydligt mindre, men Solbacka Körsbärsvin är en klassiker som fortfarande står sig.
Doft: Stor, eldig, frisk och fruktig doft av körsbär och bittermandel.
Smak: Sött, friskt medelfylligt vin med tydlig smak av körsbär, vanilj och bittermandel.
Konsumtion: 0-1
Användning: Grönmögelostar, starka hårdostar, chokladdesserter, cassata-glass och bakverk med nötter eller mandel, t ex italienska mandelskorpor.
Solbacka körsbär är ett fruktvin i svensk tradition.
Solbacka Körsbärsvin är ett sött dessertvin som med fördel serveras svalt. Det passar bra till kraftiga chokladdesserter, på eller till glass och är riktigt spännande att dricka till stark grönmögelost. Att smaksätta hemmagjord glass eller en körsbärspaj med Solbacka Körsbär förhöjer smaken. Prova också att blanda lite Solbacka Körsbärsvin i det mousserande vinet för en annorlunda svensk variant av Kir Royal.
Det har tillverkats fruktviner i Sverige åtminstone sedan 1700-talet, men då var det mestadels för husbehov. Under 1800-talets senare hälft började fruktvin produceras i större skala, och nästan varje vinhandel, (det fanns ju sådana innan Systembolagets tid), hade ett antal fruktviner i sortimentet. Det fanns körsbärsvin, hallonvin, vita vinbärsvin, krusbärsvin, äppelvin och säkert lite till. I dag är fruktvinssortimentet betydligt mindre, men Solbacka Körsbärsvin är en klassiker som fortfarande står sig.
Kommentarer