Betyg
0
Senaste betygen
Produkttyp: Röda viner - fylliga
Ursprung: Rhône, Frankrike
Färg: Mörk röd med ung, blåröd kant.
Doft: Mycket frisk doft med djup mörk, läckert svartvinbärspräglad bärfruktighet, kryddighet av örter och vitpeppar samt välavvägd fatton.
Smak: Ungdomlig, fyllig smak med rik mörk bärfrukt och ganska strama syror i smakrik balans med frukten och fatkaraktären, inslag av svarta vinbär, björnbär och plommon, kryddor och delvis ny ek. "Stramt & nyanserat".
Passar till: Smakrika, gärna ört- och vitlökskryddade kötträtter av gris, lamm och nöt, även vilt.
Tillverkning & lagring: Kallmacerering 45 dagar vid 59°, alkoholjäsning 45 dagar vid 18 - 20° i början av jäsningen, 34° mot slutet. Därefter varm macerering vid 30° i 23 veckor, som avslutas då gröna och rustika tanniner börjar framträda. Malolaktisk jäsning slutligen i fat, 20% ny, finådrad ek från Allier och Nevers, med omdragning var tredje månad under den 18 - 20 månader långa mognadslagringen. Vinner på lagring: 37 år.
Ursprung: Rhône, Frankrike
Färg: Mörk röd med ung, blåröd kant.
Doft: Mycket frisk doft med djup mörk, läckert svartvinbärspräglad bärfruktighet, kryddighet av örter och vitpeppar samt välavvägd fatton.
Smak: Ungdomlig, fyllig smak med rik mörk bärfrukt och ganska strama syror i smakrik balans med frukten och fatkaraktären, inslag av svarta vinbär, björnbär och plommon, kryddor och delvis ny ek. "Stramt & nyanserat".
Passar till: Smakrika, gärna ört- och vitlökskryddade kötträtter av gris, lamm och nöt, även vilt.
Tillverkning & lagring: Kallmacerering 45 dagar vid 59°, alkoholjäsning 45 dagar vid 18 - 20° i början av jäsningen, 34° mot slutet. Därefter varm macerering vid 30° i 23 veckor, som avslutas då gröna och rustika tanniner börjar framträda. Malolaktisk jäsning slutligen i fat, 20% ny, finådrad ek från Allier och Nevers, med omdragning var tredje månad under den 18 - 20 månader långa mognadslagringen. Vinner på lagring: 37 år.
Volym | Pris | Artikelnummer | Sortiment |
---|---|---|---|
750 ml | 235 Kr | 9947401 | Beställning |
Kommentarer