Sélection de Boissan

RÖDA VINER 13%
Sigva
Skapades 2007-03-21 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Senaste betygen
Druvor: 50% Granache, 50% Syrah
Passar till: Lättare till medelkraftiga kött- och fågelrätter, gärna grillade. Kycklinggryta med ratatouille, lammkotletter med basilika och grillade grönsaker. Passar även bra till krämiga ostar.
Vininflikation: Handskörd och urval av druvor från de 42 år gamla vinstockarna. Uttag 45 hl/ha. Temperaturkontrollerad jäsning på rostfria ståltankar mellan 8-10 dagar med daglig remontage. Maceration i 10 dagar. Vinet har sedan vilat i stora betongtankar.
Vinmakare: Christian Bonfils.
Producenthistorik: Domaine de Boissan ligger södra Rhônedalen och omfattar 50 ha. Gården är resultatet av två familjers giftemål, båda verksamma inom vinhandel. Den första vinkällaren byggdes i slutet av 1700- talet för att sedan utvidgas 1898 och 1934. 1985 lät man utvidga vinhuset med en lagringskällare och införde samtidigt ny vinteknik och stil till vinmakningen. Idag ägs och drivs gården av Christian och hans fru Catherine Bonfils som representerar den femte familjegenerationen på gården.
Området: Vinodlingarna i Rhône är troligtvis anlagda av romarna och området tillhör de äldsta i Frankrike. Med sitt sydliga läge har man ett varmt klimat men mycket blåsigt, framförallt i den norra delen av Rhône.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 54 Kr 272401 Ordinarie
Liknande artiklar
Kommentarer