Aha Toro Blanco

SPRIT 40%
aliasSmith
Skapades 2007-11-20 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Senaste betygen
Aha Toro Blanco fick en "Stark rekommendation" i tidningen Livets Goda #17 2005. Aha Toro finns också tillgänglig som Reposado and Añejo, där båda har utnämnts till Sveriges bästa tequila i respektive kategori (av tidningen Apéritif 2006 respektive vid Vin & Avecmässan 2005). Aha Toro Blanco passar allra bäst som en exklusiv digestif/avec och serveras sval (cirka 14°C) i Riedels tequilaglas. För den som älskar grappa eller oroju kommer Aha Toro Blanco att bli ett mycket intressant möte. Den fungerar utmärkt i cocktails, om du har råd ...
Färg, doft och smak
Klar. Röda äpplen är framträdande, även mineraler och honung. En mjuk och fruktig öppning, fortsätter med mineraler och honung, avslutar fruktigt sött med viss pepprighet. Aha Toro är en kraftfull olagrad tequila som är mycket typisk för en hantverksmässigt gjord höglandstequila från Jalisco.
Tillverkning och lagring
Agaven odlas i Los Altos i Jaliscos bergstrakter, vilket ger karaktäristiska frukttoner. Här är i synnerhet röda äpplen dominerande. Agavens stam bakas i en traditionell tegelugn som ger karaktär av bakad pumpa, sötpotatis och råsocker. Den destilleras två gånger i kopparpannor (alambic).
Om destilleriet
Aha Toro Blanco tillverkas för Destilados Olé av Agabe Tequilana i den nästan obefintliga byn Jesus Maria i Jalisco. Haciendan "El Olvido" som är centrum för destilleriet är gammalt och anrik, här har man tillverkat tequila i nästan ett sekel.
Liknande artiklar
Kommentarer