Santa Carolina Sauvignon Blanc

VITA VINER 13.5%
Arvid Nordquist H.A.B.
Skapades 2006-12-26 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Ursprung
Rapel
Druva
Sauvignon Blanc
Senaste betygen
Viña Santa Carolina grundades år 1875 av Don Luis Cotapos som döpte bodegan efter sin fru, Doña Carolina Iñiquez. Till sin hjälp hade han den franske oenologen M. German Bachalet, och tillsammans började de plantera vin utanför Santiago. Bodegan är ett mästerverk med vackra tegelvalv som har motstått alla
jordbävningar som drabbat Santiago genom åren. Den är dessutom numer ett nationalmonument. Förutom den gamla bodegan i Rordrigo de Araya som används främst för buteljering och lagring har Viña Santa Carolina ytterligare fem bodegor och vingårdar. Viña Santa Carolina förfogar över 800 ha vinodlingar
och har en sammanlagd produktion på mer än 25 miljoner liter vin per år.
De har rykte om sig att göra några av Chiles mest prisvärda viner samtidigt som de med sitt dotterföretag Casablanca Winery varit pionjär i Casablanca dalen där viner i de högre kvalitetsklassernaman produceras.

Smaktyp: Friska och Fruktiga
Framställning: Druvorna har skördats för hand under morgonen eftersom det då är svalare än på dagen. De jästes sedan i sjutton dagar i rostfria ståltankar där även lagringen skedde för att bevara den fräscha druvkaraktären.
Karaktäristik: Ljust gul färg. Aromatisk, ren doft. Torrt och smakrigt vin med alla de för Sauvignon Blanc-druvan typiska inslagen av krusbär och svarta vinbärsblad.
Användning: Utmärkt till olika fiskrätter och skaldjur men går också bra till sallader och lättare fågelrätter.
Övrigt: Ansvarig vinmakare är Maria del Pilar Gonzales, Chiles första kvinnliga vinmakare.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 60 Kr 297901 Ordinarie
Liknande artiklar
Kommentarer