Färg: Mycket djupt mörkröd.
Doft: Stor rik doft med koncentrerad frukt och markerad fatton, inslag av solmogna mörka bär, moreller, svarta körsbär, blåbär och kryddor samt en angenäm karaktär av rostade ekfat.
Smak: Fyllig, frisk och smakrik med solmogna mörka körsbär, blåbär och kryddor i en druvtypisk stil. Vinet har en elegant fatton i den långa avslutningen "Kryddigt & mustigt".
Passar till: Helt grillat dilamm, marinerade lammracks eller stekt ankbröst med pommes maxim, syltade kantareller och ugnsbakad rödlök.
Tillverkning & lagring: Maceration och alkoholjäsning i ståltank i 8 dagar vid en relativt låg temperatur av 20-25 °C. Efter den andra, malolaktiska jäsningen har vinet lagrats 13 månader på 100% nya franska barriquefat från Allier. Vinet har lagrats 6 månader på flaska innan det släpptes till försäljning. Kan sparas 5-10 år.
Doft: Stor rik doft med koncentrerad frukt och markerad fatton, inslag av solmogna mörka bär, moreller, svarta körsbär, blåbär och kryddor samt en angenäm karaktär av rostade ekfat.
Smak: Fyllig, frisk och smakrik med solmogna mörka körsbär, blåbär och kryddor i en druvtypisk stil. Vinet har en elegant fatton i den långa avslutningen "Kryddigt & mustigt".
Passar till: Helt grillat dilamm, marinerade lammracks eller stekt ankbröst med pommes maxim, syltade kantareller och ugnsbakad rödlök.
Tillverkning & lagring: Maceration och alkoholjäsning i ståltank i 8 dagar vid en relativt låg temperatur av 20-25 °C. Efter den andra, malolaktiska jäsningen har vinet lagrats 13 månader på 100% nya franska barriquefat från Allier. Vinet har lagrats 6 månader på flaska innan det släpptes till försäljning. Kan sparas 5-10 år.
Volym | Pris | Artikelnummer | Sortiment |
---|---|---|---|
750 ml | 229 Kr | 8961101 | Beställning |
Kommentarer