Santa Carolina Chardonnay

VITA VINER 13.5%
Arvid Nordquist H.A.B.
Skapades 2006-12-26 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Ursprung
Rapel
Druva
Chardonnay
Senaste betygen
Viña Santa Carolina grundades år 1875 av Don Luis Cotapos som döpte bodegan efter sin fru, Doña Carolina Iñiquez. Till sin hjälp hade han den franske oenologen M. German Bachalet, och tillsammans började de plantera vin utanför Santiago. Bodegan är ett mästerverk med vackra tegelvalv som har motstått alla jordbävningar som drabbat Santiago genom åren. Den är dessutom numer ett nationalmonument. Förutom den gamla bodegan i Rordrigo de Araya som används främst för buteljering och lagring har Viña Santa Carolina ytterligare fem bodegor och vingårdar. Viña Santa Carolina förfogar över 800 ha vinodlingar och har en sammanlagd produktion på mer än 25 miljoner liter vin per år. De har rykte om sig att göra några av Chiles mest prisvärda viner samtidigt som de med sitt dotterföretag Casablanca Winery varit pionjär i Casablanca dalen där viner i de högre kvalitetsklassernaman produceras.

Smaktyp: Fylliga och Smakrika
Framställning: Druvmusten jäser med utvald jästkultur i 15C. 30% av vinet lagras på amerikanska och franska ekfat i 6 månader. Resterande 70% förvaras i rostfria ståltankar under 6 månader och blandas därefter med det fatlagrade vinet.
Karaktäristik: Gul färg. Tydlig och generös fruktighet. Torr, ren, frisk och koncentrerad smak av tropisk frukt och lätt fatkaraktär. Smakrik och elegant.
Användning: Passar bra till smakrika rätter av fisk eller fågel.
Övrigt: Ansvarig vinmakare är Maria del Pilar Gonzales, Chiles första kvinnliga vinmakare.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 60 Kr 669201 Ordinarie
Liknande artiklar
Kommentarer