
Raccolto Nero d'Avola Cabernet Sauvignon - 2008
RÖDA VINER 14%
Oenoforos
Skapades
2010-03-20
av
iglaset
Betyg
3
Senaste betygen

Pooldg
2015-12-24
josen
2014-11-22
T0bb
2013-04-06
nolimit1
2012-12-21
systematica
2012-08-31
Produkttyp: Röda viner - medelfylliga
Färg: Mörk röd.
Doft: Fruktig och kryddig frisk doft med inslag av plommon, svarta vinbär, lakrits, mörk choklad och fat.
Smak: Medelfyllig, välstrukturerad smak med lätt kryddig mörk bärfrukt i läcker balans med friska, mjuksträva syror och diskret fatkaraktär, inslag av lakrits och viol. "Fruktigt & smakrikt" på gränsen till "Kryddigt och mustigt".
Passar till: Pastarätter och de flesta kötträtter, alltifrån gris till lamm, nöt och vilt.
Tillverkning & lagring: Druvsorterna jäser separat i ståltank efter pressningen. Nero d'Avola jäser i 5-6 dagar vid 25° C och sedan lämnas vinet med sitt skal i 2 dagar. Cabernet Sauvignon jäser i 28° C i 6-8 dagar och lämnas med sitt skal i 1-2 dagar. Musten överpumpas 2-3 gånger per dag under jäsningen. Efter den malolaktiska jäsningen i ståltank lagras 50% av Cabernet Sauvignon på franska och amerikanska barriquer i 6 månader varav 30% av faten är nya och resterande del av faten är använda 2-3 gånger. Nero d'Avolan lagras enbart i ståltank. När vinet uppnått den struktur som vinmakaren önskar blandas den fatlagrade Cabernet Sauvignonen med den del som lagrats separat i ståltank och sedan även med Nero d'Avolan. Detta är den slutliga cuveén som är klar.
Färg: Mörk röd.
Doft: Fruktig och kryddig frisk doft med inslag av plommon, svarta vinbär, lakrits, mörk choklad och fat.
Smak: Medelfyllig, välstrukturerad smak med lätt kryddig mörk bärfrukt i läcker balans med friska, mjuksträva syror och diskret fatkaraktär, inslag av lakrits och viol. "Fruktigt & smakrikt" på gränsen till "Kryddigt och mustigt".
Passar till: Pastarätter och de flesta kötträtter, alltifrån gris till lamm, nöt och vilt.
Tillverkning & lagring: Druvsorterna jäser separat i ståltank efter pressningen. Nero d'Avola jäser i 5-6 dagar vid 25° C och sedan lämnas vinet med sitt skal i 2 dagar. Cabernet Sauvignon jäser i 28° C i 6-8 dagar och lämnas med sitt skal i 1-2 dagar. Musten överpumpas 2-3 gånger per dag under jäsningen. Efter den malolaktiska jäsningen i ståltank lagras 50% av Cabernet Sauvignon på franska och amerikanska barriquer i 6 månader varav 30% av faten är nya och resterande del av faten är använda 2-3 gånger. Nero d'Avolan lagras enbart i ståltank. När vinet uppnått den struktur som vinmakaren önskar blandas den fatlagrade Cabernet Sauvignonen med den del som lagrats separat i ståltank och sedan även med Nero d'Avolan. Detta är den slutliga cuveén som är klar.
Volym | Pris | Artikelnummer | Sortiment |
---|---|---|---|
1500 ml | 159 Kr | 8274906 | Beställning |
3000 ml | 229 Kr | 8274908 | Beställning |

Pooldg
2015-12-24
josen
2014-11-22
T0bb
2013-04-06
nolimit1
2012-12-21
systematica
2012-08-31
bonath
2012-01-12
Hooken
2011-11-17
Klippen
2011-03-09
joxx
2011-02-26
bjerra
2011-02-05
erikroyale
2010-12-18
Gilgamesh
2010-12-05
Galivan
2010-08-04
smakah
2010-07-23
DiNer0
2010-06-20
mikaelbodin
2010-06-12
Bulldog76
2010-05-20
GunnarBunker
2010-04-15
ravon
2010-04-01
Perogen
2010-01-21
Cryss
2009-11-01
lasseg
2008-01-07
Bubbles
2007-11-04
MaMo
2007-10-30
Mike
2007-07-06
bergmanus
2007-05-29
Tomas-63
2007-04-17Liknande artiklar





Kommentarer
bonath
ravon
Perogen