Grappa Moscato Affinato

SPRIT 42%
Nigab
Skapades 2007-05-10 av iglaset
Betyg
0 1 0.0
Stil
Grappa
Senaste betygen
Jerry R1
2010-04-02 3
Distillerie Bonollo Umberto grundades av Giuseppe Bonollo 1908 och drivs idag av tredje generationen Bonollo. Man har två produktionsanläggningar och producerar grappa under flera olika varumärken, dessutom gör man även brandy och likörer. Grappa är dock huvudprodukten och mest kända är de för sina druvsortsbetecknade grappor.

Grappa Moscato Affinato är gjord på pressrester efter viner på muscatdruvor, och är i grunden samma högklassiga muscat-grappa som i den den vanliga Grappa Moscato. Det som skiljer Moscato Affinato är att den, för att ytterligare öka komplexiteten och runda av smaken, har lagrats på små ekfat. Resultatet blir en grappa som kombinerar de aromatiska, blommiga tonerna från muscat-druvan med en rik vaniljarom från ekfaten.

Grappa Moscato Affinato har en ljus bärnstensfärg. Doften är stor och aromatisk med tydliga muscatstoner och inslag av vanilj. Smaken är mjuk, elegant, komplex och intensiv. De tydliga muscatkaraktärna – påminnande om lindblom och Earl Grey-the - kombineras med en mjuk vaniljkaraktär från faten.

Grappa Moscato Affinato serveras rumstempererad efter maten, i grappaglas eller i en mindre konjakskupa eller ett litet vinglas.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
700 ml 409 Kr 7031501 Beställning
Jerry R1
2010-04-02 3

Kommentarer