Betyg
4
Senaste betygen
shaitan
2017-09-10Brolla
2017-05-06pjorgensen
2017-04-13jonas861
2017-02-16lunken
2017-02-11
David Ekenbäck har länge bryggt öl hemma i köket på Frejgatan. För några månader sedan kom han i kontakt med Sundbybergs köksbryggeri via några bekanta. Då föreslog David att de skulle göra ett projekt under hans flagg, i ölbranschen kallat "fantombryggning". Det innebär att man inte existerar som ett fysiskt bryggeri utan brygger hos ett annat. Så föddes en ny stout: "Frejgatan".
– Jag har hållit på i tre, fyra år och började när det blev en hipstergrej. Det är väldigt kul att brygga egen öl, det är lätt att få till det så att den blir lika bra som om man hade köpt öl, säger David Ekenbäck.
Hur smakar "Frejgatan"?
– Tänk lite Guinness. "Frejgatan" är mörk och kryddig, säger David Ekenbäck.
– Systembolaget jobbar ju så att de skickar ut en förfrågan på till exempel en stout till alla bryggerier varpå man får offerera och skicka in varuprover. De håller sedan en blindprovning och den som får högst poäng får lansera sin produkt. Och vi vann denna upphandling.
FOTO: akessonvin.se
– Jag har hållit på i tre, fyra år och började när det blev en hipstergrej. Det är väldigt kul att brygga egen öl, det är lätt att få till det så att den blir lika bra som om man hade köpt öl, säger David Ekenbäck.
Hur smakar "Frejgatan"?
– Tänk lite Guinness. "Frejgatan" är mörk och kryddig, säger David Ekenbäck.
– Systembolaget jobbar ju så att de skickar ut en förfrågan på till exempel en stout till alla bryggerier varpå man får offerera och skicka in varuprover. De håller sedan en blindprovning och den som får högst poäng får lansera sin produkt. Och vi vann denna upphandling.
FOTO: akessonvin.se
Kommentarer
Brolla
jonas861
lunken
Döden