Lindauer Brut

MOUSSERANDE VINER 12%
Pernod & Richard Sweden
Skapades 2007-02-17 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Senaste betygen
Vinberedning: Druvorna kommer från vingårdar i Gisborne, Hawke’s Bay, Waipara och Marlborough. Druvorna skördades vid optimal balans mellan fruktsmak, syrlighet och sötma. Juicen jäses snabbt under kontrollerade former och följs av en total malolaktisk jäsning. Vinet genomgår sedan en andra jäsning på flaska i temperaturkontrollerade källare under 6-8 veckor. Vinet får sedan vila i minst 18 mån på sin jästfällningen, innan jästen avlägsnas.
Färg: Svagt gyllene dryck.
Doft: Vinets fruktighet ges komplexitet av en rostad och jästig doft, vilken kommer från en förlängd lagringstid på jästfällningen.
Smak: Torr, fyllig, komplex smak med en uppfriskande fruktighet som avslutas med en behaglig, naturlig syrlighet.
Serveringstemp: ca 7°C.
Hållbarhet: Vinner ej på lagring.
Vin och mat: Utmärkt som aperitif och mycket gott till fisk och skaldjur.
Producent: Med vingårdar i Gisborne, Hawke’s Bay, Waipara och Marlborough producerar Montana både stilla och mousserande viner av världsklass. Lindauer är Nya Zeelands mest populära vin.
Marlborough ligger på den nordligaste spetsen av Nya Zeelands sydö. Detta kultområde i vinvärlden började man först 1973 att plantera vinrankor. Området blev tidigt planterat med druvan Sauvignon Blanc som visade sig trivas utmärkt i det tempererade klimatet. Kombinationen med flest antal soltimmar på Nya Zeeland, 2400 per år, plus den kariga jordmånen ger mycket gynnsamma vinodlingsförutsättningar.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 90 Kr 9844701 Beställning
750 ml 109 Kr 8243201 Beställning
Liknande artiklar
Kommentarer