Betyg
7
Tillverkningssätt
UnderjästTillgänglighet
Ej längre i produktionStil
Premium lagerHumle
Cascade SaazSenaste betygen
stokies
2020-05-08jonas861
2014-12-27Kenneth Langstrom
2013-10-09Syrfid
2012-10-27tony.irstad
2011-09-24
Ett gyllene lageröl med fyllig och aromatisk smak av humle. Ett beskare öl bryggs nog inte kommersiellt i Sverige.
Med en läskande karaktär av honung och citrus är ölet - trots sin höga beska – följsamt och lätt att umgås med.
Speciell smak
Många undrar varför Lundgrens Lager smakar så annorlunda jämfört med "vanliga öl". Sanningen är att vi helt enkelt tagit ut svängarna och vågat lite mer när vi designat ölet. Den grundläggande smaken ligger nära en pilsner i tysk-tjeckisk stil. Dessutom bidrar en amerikansk humlesort (Cascade) med en karaktäristisk arom av grapefrukt och det gör att vi hellre talar om ett gyllene lageröl.
Förädlar med humle och malt
Vi utgår från vanligt kommunalt stockholmsvatten, som efter viss pH-justering lämpar sig utmärkt för ölbryggning, och förädlar det med hjälp av fyra sorters malt och fem sorters humle. Humlegivorna är rikliga och eftersom ölet är ganska humledominerat så handlar det naturligtvis om den bästa Saaz- och Cascadehumle som kan uppbringas. Jästen är av tysk pilsnertyp och primärjäsningen fortgår under 7-8 dagar vid 11°C. Sedan lagras ölet under den följande månaden vid betydligt lägre temperatur innan det filtreras och tappas på fat och bruna returglas (som skyddar bäst mot skadligt ljus) Några övriga behandlingar eller tillsatser ägnar vi oss inte åt.
Stamvörtstyrka: 12,0 plato
Med en läskande karaktär av honung och citrus är ölet - trots sin höga beska – följsamt och lätt att umgås med.
Speciell smak
Många undrar varför Lundgrens Lager smakar så annorlunda jämfört med "vanliga öl". Sanningen är att vi helt enkelt tagit ut svängarna och vågat lite mer när vi designat ölet. Den grundläggande smaken ligger nära en pilsner i tysk-tjeckisk stil. Dessutom bidrar en amerikansk humlesort (Cascade) med en karaktäristisk arom av grapefrukt och det gör att vi hellre talar om ett gyllene lageröl.
Förädlar med humle och malt
Vi utgår från vanligt kommunalt stockholmsvatten, som efter viss pH-justering lämpar sig utmärkt för ölbryggning, och förädlar det med hjälp av fyra sorters malt och fem sorters humle. Humlegivorna är rikliga och eftersom ölet är ganska humledominerat så handlar det naturligtvis om den bästa Saaz- och Cascadehumle som kan uppbringas. Jästen är av tysk pilsnertyp och primärjäsningen fortgår under 7-8 dagar vid 11°C. Sedan lagras ölet under den följande månaden vid betydligt lägre temperatur innan det filtreras och tappas på fat och bruna returglas (som skyddar bäst mot skadligt ljus) Några övriga behandlingar eller tillsatser ägnar vi oss inte åt.
Stamvörtstyrka: 12,0 plato
Volym | Pris | Artikelnummer | Sortiment |
---|---|---|---|
330 ml | 16 Kr | 140703 | Ordinarie |
Kommentarer
stokies
jonas861
jonas861
tony.irstad
lasseg
Timmy
ryskbjorn