Druvsorter: 100 % Agiorgitiko
Framställning: Efter en sen skörd för att få ut maximal koncentration ur druvorna så jäste vinet på temperaturkontrollerade tankar. Vinet lagrades sedan på barriques från Nevers och Allier i 12 månader innan det buteljerades utan filtrering.
Utseende: Mörkt blåröd
Doft: Komplex, nyanserad doft med inslag av mörka körsbär, örter, blyerts och ceder.
Smak: Rik, djup smak med tydliga toner av söta körsbär, rostade ekfat och kryddor. Eftersmaken är lång med balanserad syra och markerade tanniner.
Användningsområden: Ett utmärkt vin till de flesta smakrika rätter av mörkt kött och vilt, och helst serverat med mörka vinsåser och smakrika tillbehör. Smaksätt gärna maten med sydfranska örtkryddor och vitlök. Välj gärna glas med stor kupa för bästa behållning av vinets aromer.
Framställning: Efter en sen skörd för att få ut maximal koncentration ur druvorna så jäste vinet på temperaturkontrollerade tankar. Vinet lagrades sedan på barriques från Nevers och Allier i 12 månader innan det buteljerades utan filtrering.
Utseende: Mörkt blåröd
Doft: Komplex, nyanserad doft med inslag av mörka körsbär, örter, blyerts och ceder.
Smak: Rik, djup smak med tydliga toner av söta körsbär, rostade ekfat och kryddor. Eftersmaken är lång med balanserad syra och markerade tanniner.
Användningsområden: Ett utmärkt vin till de flesta smakrika rätter av mörkt kött och vilt, och helst serverat med mörka vinsåser och smakrika tillbehör. Smaksätt gärna maten med sydfranska örtkryddor och vitlök. Välj gärna glas med stor kupa för bästa behållning av vinets aromer.
Kommentarer