Betyg
0
Senaste betygen
Anselmo Mendes producerar vinerna åt Calheiroz Cruz sedan några år tillbaka och idag tillhör man regionens mest prisvärda producenter. Anselmo Menedes arbetar enbart med inhemska druvor med målsättningen att positionera respektive region och för Calheiroz Cruz gäller med andra ord druvor som historiskt producerat portvin.
I firmans basversion, den s.k. Colheita (årgång på portugisiska) blandar Anselmo tre klassiska portvinsdruvor till en modern och smakrik cuvée där Dourodalens solvarma jordar ger ett generöst vin av hög kvalitet.
Viktigt att understryka är att samtliga vingårdarna består av Dourodalens berömda skifferjordar och få viner i den här prisklassen uppvisar bättre mineralskärpa. Calheiroz Cruz Colheita har internationellt medvetna tanniner men också massvis av häftiga, coolt rustika smaker som längtar efter en tallrik vällagat käk.
Druvor: 40% Tinta Roriz, 30% Tinta Barroca, 30% Touriga Franca
Klassificering: Douro DOC
Geografi: Douroregionen ligger i Portugal nordöstra delar. Regionen följer floden med samma namn från spanska gränsen och västerut nästan fram till hamnstaden Porto.
Smaktyp: Modern
Karaktär: Medelfyllig, kryddig och fruktig smak med drag av plommon och andra mörka bär. Avrundade tanniner och fin syra ger ett mycket användbart vin. Kan sparas några år.
Passar till: Enklare men smakrika kötträtter, t.ex. Grillad lammburgare med getostcrème
Serveringstemperatur: 15°C
Total produktion: 80.000 flaskor
Vingård: Flera olika i Övre Corgo
Planterades: 1970-1990
Jordmån: Skiffer
Altitud: 400 m.ö.h.
Antal rankor per hektar: 2500
Skörd: För hand 15 september till 15 oktober
Skördeuttag: 1,6 kg per ranka
Framställning: Druvorna avstjälkas och jäser i rostfria, temperaturkontrollerade ståltankar vid max 30°C under 15 dagar. Vinet lagras 6 månader i franska och amerikanska barriquer. Colheita klaras och filtreras lätt innan buteljering.
Lagring: 0-3 år
I firmans basversion, den s.k. Colheita (årgång på portugisiska) blandar Anselmo tre klassiska portvinsdruvor till en modern och smakrik cuvée där Dourodalens solvarma jordar ger ett generöst vin av hög kvalitet.
Viktigt att understryka är att samtliga vingårdarna består av Dourodalens berömda skifferjordar och få viner i den här prisklassen uppvisar bättre mineralskärpa. Calheiroz Cruz Colheita har internationellt medvetna tanniner men också massvis av häftiga, coolt rustika smaker som längtar efter en tallrik vällagat käk.
Druvor: 40% Tinta Roriz, 30% Tinta Barroca, 30% Touriga Franca
Klassificering: Douro DOC
Geografi: Douroregionen ligger i Portugal nordöstra delar. Regionen följer floden med samma namn från spanska gränsen och västerut nästan fram till hamnstaden Porto.
Smaktyp: Modern
Karaktär: Medelfyllig, kryddig och fruktig smak med drag av plommon och andra mörka bär. Avrundade tanniner och fin syra ger ett mycket användbart vin. Kan sparas några år.
Passar till: Enklare men smakrika kötträtter, t.ex. Grillad lammburgare med getostcrème
Serveringstemperatur: 15°C
Total produktion: 80.000 flaskor
Vingård: Flera olika i Övre Corgo
Planterades: 1970-1990
Jordmån: Skiffer
Altitud: 400 m.ö.h.
Antal rankor per hektar: 2500
Skörd: För hand 15 september till 15 oktober
Skördeuttag: 1,6 kg per ranka
Framställning: Druvorna avstjälkas och jäser i rostfria, temperaturkontrollerade ståltankar vid max 30°C under 15 dagar. Vinet lagras 6 månader i franska och amerikanska barriquer. Colheita klaras och filtreras lätt innan buteljering.
Lagring: 0-3 år
Volym | Pris | Artikelnummer | Sortiment |
---|---|---|---|
750 ml | 55 Kr | 9813001 | Beställning |
750 ml | 69 Kr | 9813001 | Beställning |
Kommentarer