Copyright-information och andra lagligheter för iglaset.se

iglaset är en webbsida skapad av entusiaster för entusiaster. Vårt huvudsakliga syfte är att skapa rekommendationer för alkoholhaltiga drycker. Svårare än så är det inte.

Vi är helt oberoende från både det svenska alkoholmonopolet och den internationella alkoholindustrin. Däremot är vi helt beroende av våra användare, det är för deras skull vi skapat och underhåller denna webbsida. Vi tjänar inga pengar över huvud taget på att driva iglaset. Vi tycker att iglaset är roligt och utmanande, det är vår drivkraft.

Innan vi byggde iglasets databas så pratade vi med i stort sett hela alkohol-Sverige. Vi pratade med systembolaget, med bryggerierna, vi pratade med importörer av alkoholhaltiga drycker och vi pratade med de stora jättarna (typ Carlsberg och Pernod Ricard). Systembolaget ville inte vara med, men vi får använda deras databas - och det är vi väldigt glada för. Däremot får vi inte använda deras bilder eller produktbeskrivningar. Så det har vi inte gjort.

Resten av dryckesbranschen däremot, ser iglaset som gratis reklam, och på ett sätt så har dom väl rätt i det. Alla som vi pratade med menade att vi var varmt välkomna att använda bilder och produktbeskrivningar från deras webbsidor till iglaset. De flesta kunde faktiskt inte riktigt förstå varför jag ville ha tillstånd att använda material som de lagt ut på internet just i syftet att spridas.

Däremot var alla väldigt noggranna med att vi inte skulle uppmuntra till överdriven konsumtion eller till minderåriga. Och det har ju aldrig varit syftet med iglaset, så när vi förklarat vilka vi är och vad vi gör så har alla, utan undantag, varit väldigt positiva till iglaset. Det tycker vi självklart är uppmuntrande och kul.

När vi försökt kontakta producenter (oftast bryggerier) utomlands så har vi aldrig fått svar. Självklart är man lite nojig innan man använder text och bilder från USA, men eftersom ingen ens svarat på våra mail så antar vi att de inte har något emot det.

Om det nu mot förmodan skulle vara så att du sitter på upphovsrätten till bildmaterial eller text som används på iglaset och inte samtycker till detta så tar vi självklart bort det materialet. Kontakta oss via info@iglaset.se så löser vi eventuella problem.

Vi ansvarar inte för text som våra användare skrivit, vare sig i kommentarer eller forum. Däremot kommer vi garanterat att ta bort stötande material utan att tveka.

Ni får använda vad ni vill från våra sidor, men ange källan.