Durbanville Hills Sauvignon Blanc - 2007

VITA VINER 12.5%
Premium Wines
Skapades 2007-02-08 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Senaste betygen
Årgångar
2007
2008
2009
Smaktyp: Vita viner, friska & fruktiga, torra
Beskrivning: En fruktig och fräsch doft med inslag nyklippt gräs, krusbär och mineral. Smaken är fint balanserad med toner av grapefrukt, krita och mineraler.
Passar till: Till lättare fisk och skaldjursrätter. Varför inte ceviche på kräftor, pilgrimsmusslor mango och färsk koriander
Framställning: Durbanvilles Hills ligger mycket nära havet och från anläggningen har man en magnifik vy över Tygerbergs sluttningar, Table Bay, Taffelberget, Kapstaden och Robben Island. Arkitekturen är ytterst modern och dess altan är utformad som däcket och fören på ett stort fartyg. Durbanville Hills grundades så sent som 1999. Hela produktionen kommer från vinodlingsområdet Durbanville som är ett Ward. För närvarande förfogar man över en vingårdsareal om 550 hektar, i framtiden kommer den att utökas till 700 hektar. Durbanville är ett mycket svalt vinodlingsområde som ligger nära kusten. Det svala och blåsiga klimatet skapar perfekta odlingsförhållanden för speciellt Sauvignon Blanc och Chardonnay.
Druvorna är handplockade. En del av juicen, lades med skal under torr is (CO2) under fyra timmar. Alkoholjäsningen har skett vid en temperatur mellan 12 – 14 grader C. Vinet har sedan vilat på jästen i nästan tre månader. Druvorna som kommer från olika vingårdar är vinifierade separat och blandades samman strax före buteljering.
Lagring: vinner inte på någon längre lagring
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 82 Kr 201801 Ordinarie
Kommentarer