Concannon Cabernet Sauvignon - 2004

RÖDA VINER 13.5%
Winepartners
Skapades 2008-08-04 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Senaste betygen
Druvor: Cabernet Sauvignon 100%
Beskrivning: Djup, mörk vinröd färg med ungdomliga violetta drag. Fyllig och elegant doft med tydlig Bordeaux-karaktär. Djup bärig ton med doft av mörka bär och svarta vinbär. Härlig doft av lakrits, jord och finstämd kryddig ekfatskaraktär. Smaken är ung, kraftfull, elegant och packad med mörka mogna bär. Strävheten är markant men väl i balans med vinets fruktighet och ännu lätt ungdomliga syra. Avslutningen bjuder på rostade och kryddiga fattoner i perfekt balans.
Framställning: Concannon Vineyard grundades i Livermore, Kalifornien redan 1883. Det var irländaren John Concannon som anlade den första vingården med förutsättningen att producera vin av hög kvalitet i fransk stil. Man har idag ca 42 hektar planterat med vin på Concannon Vineyard. Petite Sirah står för ungefär 65% av den totala produktionen och Cabernet Sauvignon för ca 15%. Utöver dessa sorter odlar man bland annat även Pinot Gris, Pinot Noir, Syrah, Sauvignon Blanc och Chardonnay. Man plockar samtliga druvor för hand och de läggs i 20 kilos plast backar som de kör in till vineriet. Druvorna jäses i temperatur kontrollerade Ståltankar vid ca 28C. Efter avslutad jäsning har vinet lagrats i 12 månader på franska fat. Inga tillsatser har gjorts, förutom viss svavling. Vingården är mycket karg med stora stenar typ Chateauneuf-du-Pape med perfekta förhållanden för tillverkning av högkvalitativa viner. Vingården och klimatet i Livermore dalen liknar förhållandena i södra Rhône dalen. Concannon Vineyards ägs idag av The Wine Group som är det världens 3dje största vinproducent. Vinmakare är ”Rhône” specialisten Adam Richardson med lång erfarenhet av vintillverkning både Kalifornien och Australien
Lagringsmöjligheter: Vinet är perfekt att dricka nu men kan också sparas 2-4 år om bra lagringsmöjligheter finns.
Passar bra till: Ett mycket publikt vin som garanterat kommer att uppskattas till de flesta kött- eller fågelrätter. Ett tips är att servera vinet tillsammans med lamm. Vinets fruktighet brukar uppfattas som restsötma vilket passar utmärkt till lammets smaker.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 130 Kr 9903201 Beställning
Liknande artiklar
Kommentarer