Inycon Fiano - 2005

VITA VINER 13%
Nigab
Skapades 2007-05-08 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Ursprung
Sicilien Italien
Druva
Flora
Senaste betygen
Druva: 100% Fiano
Karaktäristik:
- Gul färg.
- Stor, frisk och fruktig doft med kryddig ton och inslag av citrus och salvia.
- Fyllig, frisk och fruktig smak i kryddig stil med ton av citrus och tropisk frukt.
Passar till: Servera till de flesta fiskrätter, eller sallader och pasta med skaldjur.
Lagring: Inycon Fiano är avsett att drickas ungt och vinner inte på lagring.
Vinet: Druvsorten fiano har sitt ursprung i regionen Campania på Italiens fastland, och har odlats där sedan romartiden, då den var råvaran för det av romarna mycket högt eftertraktade vinet Apianum. Det är först de senaste 5-10 åren som druvan har börjat odlas utanför Campania, och just östra Sicilien är ett av de områden där man gjort de största planteringarna. Inycon Fiano är jäst på tankar av rostfritt stål under temperaturkontroll, och är inte lagrat på fat.
Producenten: Cantine Settesoli, baserat i Menfi på Siciliens västkust, är ett av Europas största vinkooperativ, och man förfogar totalt över mer än 6 000 hektar vingårdar. Man har de senaste tio åren investerat mycket pengar både i medlemmarnas vingårdar och i vineriet.
Cantine Settesoli på nätet: www.cantinesettesoli.it
Området: För bara några år sedan producerades mest enkla bordsviner på Sicilien. Tack vare framsynta producenter som Cantine Settesoli är Sicilien ett av Italiens ”hetaste” områden för fylliga, fruktiga viner, ofta gjorda på internationella druvsorter som syrah eller chardonnay. Det stabila, varma klimatet ger idealiska förutsättningar för vinodling med ett minimum av bekämpningsmedel.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 67 Kr 8137401 Beställning
Kommentarer