Clos de la Roche Grand Cru - 2004

RÖDA VINER 13.5%
Tryffelsvinet
Skapades 2007-06-06 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Senaste betygen
Domaine Magnien är ett familjeföretag där hela familjen är inblandad i arbetet. Man äger ca 10 hektar egna gårdar utspritt i Bourgogne och producerar viner från de flesta av de riktigt stora appellationerna, Gevrey-Chambertain, Clos de la Roche, Chambolle-Musigny, Clos St. Denis, Charmes-Chambertain och Morey-St.-Denis. Pappa Michel står för det mesta av arbetet i vingården och hans son Frèdèric arbetar som vinmakare på domänen. Frèdèric arbetar även som negociant (vinmäklare) och köper in druvor som han buteljerar under egen etikett. Fram till 1992 sålde familjen det mesta av sin skörd men när sonen Frèdèric började arbeta som vinmakare 1994, lyckades han övertala sin far att vinifiera och buteljera hela sin skörd under egen etikett. Magnien är en oerhört noggrann och kvalitetsmedveten vinmakare som gör terroirdrivna viner med otrolig finess och elegans som speglar sitt ursprung på ett mycket skickligt sätt. Alkoholjäsningen sker på specialdesignade cementtankar.

Doft: Ett mycket komplex och tät doft packad med sammetslen frukt, jordgubbar, körsbär, svarta vinbär och björnbär som blandas med toner av läder, te, lakrits och en liten animalisk ton.
Smak: Ett fantastiskt vin där den mjuka, röda och blåa frukten möter de kraftigare tonerna av läder, animaliska toner, läder och te. Mycket välbalanserat med lång eftersmak.
Druvor: 100% Pinot Noir
Lagring: Bra nu med luftning och minst 10-15 år framåt, 2007-2025.
Mat: Passar bra till coq au vin, fågel, gärna ackompanjerade av svamp och dragon eller till viltkött.
Tips: Detta vin bör luftas i minst en halvtimme före avnjutning.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 649 Kr 9781201 Beställning
Kommentarer