West Cape Howe Riesling - 2006

VITA VINER 11%
Klunk
Skapades 2008-01-23 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Senaste betygen
Vid den lilla pittoreska staden Denmark i Western Australia ligger West Cape Howe - det första kooperativet i regionen, grundat 1997. Här erbjuds vintillverkning av högsta kvalitet med fokus på service för små producenter i hela den sydvästra delen av Western Australia. Gavin Berry som idag är chef för West Cape Howe fick upp ögonen för branschen efter en vintur i Swan Valley. Några månader efter den upplevelsen hade han varit med och skördat druvor och påbörjat sin Diploma på Roseworthy College. Efter ett år i Rhone i Frankrike hamnade Gavin på vingården Plantagenet Wines i Western Australia som biträdande vinmakare. Efter 16 år och titeln Senior Winemaker och Managing Director tog karriären ett nytt steg när han i maj 2004 tillträdde som Managing Director för West Cape Howe. Med Gavins kunskaper om vinodlingarna, mikroklimatet, jordmånen i Western Australia och hans fallenhet att göra exceptionella viner, ser framtiden mycket ljus ut för West Cape Howe.
Årgångsförhållanden 2006: En lång och förhållandevis jämn mognadsperiod utan några extrema temperaturer eller andra oväntade väder händelser. Månaderna före plockning var mycket gynnsamma med varma dagar och svala nätter vilket gjorde att druvorna var i perfekt balans vid skörden.
Vinifikation: Druvorna kommer från 4 olika växtplatser i området Mount Barker. Druvorna skördades när de uppnått optimal mognad. Därefter krossades druvorna och endast den självavrunna musten har använts till detta vin. Efter kylstabilisering så fick musten jäsa i kontrolltempererade fat. Därefter stabiliseras och filtreras vinet för att avslutningsvis klaras med en skvätt skummjölk.
Doft och smak: Vinet är ljust citrongult. I doften hittar men en härlig doft av lime, citronskal med toner av blommighet. Smaken är elegant och lagom mineralig med massor frukt och speciellt av citron, lime och gröna saftiga äpplen.
Serveringstips: Friterad bläckfisk med lime och chili.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 112 Kr 8321401 Beställning
Liknande artiklar
Kommentarer