Villa Fidelia Rosso - 2003

RÖDA VINER 15%
VinUnic
Skapades 2007-05-03 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Senaste betygen
Årgångar
2002
2003
2004
2005
Druva: Merlot 70%, Cabernet Sauvignon 20%, Cabernet Franc 10%
Totalsyra: 5,2 g/l
Producent: Sportoletti är en familjeägd firma som har livnärt sig på jordbruk i generationer. Inte förrän 1979 började man satsa ordentligt på vinodling. 1979 var året som Ernesto och Remo invigde sin egen buteljeringsanläggning och lanserade ett eget vin under egen etikett. Detta var början på en lång resa mot ständigt förbättrad kvalitet, alltid trogen den speciella karaktären typisk för de Umbriska kullarna.

Egendomen innehar 20 hektar vingårdar belägna i de kulliga områdena av Assisi och Spello. Området, som nu ingår i den nya ”Denominazione di Origine Controllata Assisi”, är känt för sin jordmåns höga kvalitet och utmärkta klimatförhållande. Under senare år har man gjort en gradvis nyplantering av vingården, samt introducerat för området nya druvsorter; Chardonnay, Sauvignon Blanc, Merlot, Cabernet Sauvignon och Pinot Noir. En kombination av dessa, och italienska druvor och vinmakning har lett till lysande kritik i ledande internationell vinpress; Robert Parker, James Suckling och Italiens vinbibel Gambero Rosso har höjt vinet till skyarna. Man följer utvecklingen i vingården
uppmärksamt, och i vinkällaren har man investerat i pneumatiska pressar och
temperaturkontrollerade ståltankar samt franska ekfat för lagring av vissa av vinerna. Den kände och högt ansedde vinmakaren Riccardo Cotarella har under ett antal år konsulterat Sportoletti i dess strävan att framställa toppviner i världsklass.
Information/Vinifikation: Villa Fidelia Rosso har gjorts på druvor som kommer från 10 år gamla stockar. Vinet har jäst på temperaturkontrollerade ståltankar i 15 dagar. Därefter har det mognat på 228-liters franska ekfat i 12 månader.
Beskrivning: Öppen och fyllig doft av svarta vinbär, kryddor, vanilj och rostat kaffe. Mjuk och fyllig smak av skogsbär, vinbär, choklad och rostat kaffe.
Passar till: Sauterat ankbröst med rökt tomatsås, grillad kalventrecôte med rostade rödbetor-och lingonsås.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 295 Kr 9764701 Beställning
Kommentarer