Producent: Angela och Ercole Velenosi har under de senaste åren höjt kvalitén markant på sina viner. Genom modernisering av vinanläggningen och omfattande nyplantering av bl. a Trebbiano, Pecorino, Passerina, Malvasia, Pinot Nero, Montepulciano, Sangiovese, Merlot, Cabernet m.fl, har de fått stor uppskattning internationellt för sina viner.
Vingården grundades 1984 och omfattar idag 70 ha med en produktion på ca 600.000 flaskor.
Information/Vinifikation Vingårdar: Velenosis egna vingårdar på 200-250 meters höjd över havet i kommunerna Offida och Castel di Lama. Planttäthet 5.000 stockar/ha.
Jordart: Huvudsakligen lera med inslag av kalksten.
Skörd: Manuell skörd under tidiga morgnar och sena eftermiddagar i mitten av oktober. Druvorna plockades i små tråg, som förvarades under kyla i väntan på transport till vineriet. Skördeuttag cirka 1,5 kilo/stock, vilket svarar mot ca 6,5 ton/hektar.
Vinifiering: Efter avstjälkning jäsning i 200 hl ståltankar, med programmerbar utrustning för överpumpning och temperaturkontroll (26-28°C). Maceration på skalresterna i cirka 20-25 dagar.
Lagring: Lagring på barriquer av fransk ek från olika tunnbinderier i cirka 18 månader tills blandning av de olika druvsorterna sker.
Beskrivning: Djupt rubinröd färg. Stor, rik doft av mogen frukt med inslag av körsbär och björnbär och med ton av blyertspenna och lakrits. Djup, rik, sammetslen, kryddig smak med täta, mjuka tanniner och fin längd.
Passar till Smakrika pastarätter samt kraftigare kötträtter.
Vingården grundades 1984 och omfattar idag 70 ha med en produktion på ca 600.000 flaskor.
Information/Vinifikation Vingårdar: Velenosis egna vingårdar på 200-250 meters höjd över havet i kommunerna Offida och Castel di Lama. Planttäthet 5.000 stockar/ha.
Jordart: Huvudsakligen lera med inslag av kalksten.
Skörd: Manuell skörd under tidiga morgnar och sena eftermiddagar i mitten av oktober. Druvorna plockades i små tråg, som förvarades under kyla i väntan på transport till vineriet. Skördeuttag cirka 1,5 kilo/stock, vilket svarar mot ca 6,5 ton/hektar.
Vinifiering: Efter avstjälkning jäsning i 200 hl ståltankar, med programmerbar utrustning för överpumpning och temperaturkontroll (26-28°C). Maceration på skalresterna i cirka 20-25 dagar.
Lagring: Lagring på barriquer av fransk ek från olika tunnbinderier i cirka 18 månader tills blandning av de olika druvsorterna sker.
Beskrivning: Djupt rubinröd färg. Stor, rik doft av mogen frukt med inslag av körsbär och björnbär och med ton av blyertspenna och lakrits. Djup, rik, sammetslen, kryddig smak med täta, mjuka tanniner och fin längd.
Passar till Smakrika pastarätter samt kraftigare kötträtter.
Volym | Pris | Artikelnummer | Sortiment |
---|---|---|---|
750 ml | 295 Kr | 9986701 | Beställning |
Kommentarer