Zind - 2004

VITA VINER 13%
Vinunic
Skapades 2007-12-09 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Senaste betygen
Årgångar
2004
2007
2008
Ursprung: Alsace
Druvor: 70% Chardonnay, 30% Auxerrois
Producent: Domaine Zind-Humbrecht
Några av de bästa lägena i Alsace

Domaine Zind-Humbrecht ligger i vingården Herrenweg mellan byarna Wintzenheim och Turckheim i Alsace. Företaget tillhör de främsta i området och vinmakaren Olivier Humbrecht förfogar över några av Alsace bästa lägen. De mest kända vingårdarna är Clos-St-Urbain i Rangen, samt Brand, Hengts, Goldert, Herrenweg och Heimbourg, alla utom de två sistnämnda med Grand Cru-status.

Sedan fem år tillbaka är Domaine Zind-Humbrecht av kontrollorganet Biodyvin certifierad som biodynamisk odlare.

Zind-Humbrechts kraftfulla, koncentrerade och välbalanserade viner är unika i sin nobla elegans – här finns inte ett uns av den övertydliga syra som annars kan föra alsaceviner nära det banalas gräns. Vinkritiker världen över öser beröm över Olivier Humbrecht: "One of ten of the best winemakers on planet earth!” säger till exempel Robert Parker. Och Wine Magazine går ett steg längre och kallar Olivier Humbrecht ”universums främste vinproducent”.

Vinets karaktär: Fantastisk doft av mogen chardonnay (mandel, nötter och smör, men utan tunga, rostade nyanser), präglad av Windsbuhls terroir: ännu återhållen, helt torr, med den klassiska mineralton som påminner om våt sten. Smaken är lång och torr med en krispig karaktär. Ett utmärkt matvin som passar till det mesta!
Totalsyra: 6 g/l
Restsocker: 4,7 g/l
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 149 Kr 8217001 Beställning
Kommentarer