Plan b - 2005

RÖDA VINER 14%
Bibendum
Skapades 2007-06-13 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Senaste betygen
Beskrivning: Stor och intensiv doft med örtiga drag och inslag av mörka bär som björnbär och svartvinbär. Till detta kommer en frisk ton av hallon tillsammans med en sötaktig doft av lakritsrot. Bra och tydligt rostad fatkaraktär som perfekt balanserar vinets fruktighet.

Smaken är robust, fruktpackad och stram med en livlig örtighet. Fylliga toner av svartvinbär, solmogna hallon och lakrits tillsammans med en fint balanserad fatkaraktär av kaffe, vanilj och smörkola. Tuffa och bra tanniner som tillsammans med en härligt stram syra ger vinet liv och ryggrad

Passar till: Smakrika rätter av kött och vilt. Tänk på att använda något tillbehör med syra och/eller en gräddig sås som rundar av tanninerna och syran i vinet. Undvik bittra tillbehör som förstärker strävheten i vinet.

T.ex. skulle det här vinet fungera utmärkt med en helstekt rådjurssadel som serveras med timjanpotatis, Limefrästa Champinjoner och en syrlig rödvinssås, gärna smaksatt med några droppar bra hallonvinäger och lite mörk choklad.

Framställning: Druvorna till det här vinet är odlat i de högst belägna delarna av DO Terra Alta och växer på stockar som är 60-65 år gamla (bortsett från den lilla andel Syrah som kommer från betydligt yngre stockar). All skörd sker för hand.

Vinet har jästs vid 26 grader på rostfria ståltankar i 12 dagar innan det fick macerera med skalen i ytterligare 8 dagar. Därefter pumpades det över på nya Franska ekfat där det lagrats i 12 månader innan buteljering

Lagring: Det här vinet kan lagras upp till 5 år.
Smaktyp: Rött vin medelfylligt
Druvor: Garnatxa 40%, Morenillo 25%, Cariñena 25%, Syrah 10%
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 129 Kr 9706201 Beställning
Kommentarer