Joaquín Rebolledo Godello - 2006

VITA VINER 13%
Klunk
Skapades 2007-06-06 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Ursprung
Spanien Valdeorras
Druva
Godello
Senaste betygen
Jordmån: Skiffer, röd och svart jord
Volym: 7.000 flaskor

Lagom till vitvinssäsongen lanseras detta spännande vin gjort av druvan godello från Galicien. Vinet har många användningasområden. Gott att njuta precis som det är, men det passar även utmärkt som matvin till sommarens alla trevliga måltider.

Joaquin Rebolledo är född i Valdeorras där odlingarna ligger. Med vetskap om att denna region hade fantastiska förutsättningar för att göra riktigt bra viner startade han sin vinfirma 1980. Vinodlingarna som är idealiskt belägna i regionen Ourense klättrar upp för sluttningarna från floden Sil. De röda vinerna görs av druvan mencia och de vita vinerna av godello. Under senare år har Joaquin gjort stora investeringar i gården vilket har resulterat i stora framgångar för hans viner som fått många fina utmärkelser.

Godello är en grön aromatisk vitvinsdruva som resulterar i viner av mycket hög kvalitet. Man hittar denna druva i Bierzo och Valdeorras i Galicien. Under senare år har odlingen av druvan ökat markant. Skörden sker för hand. Därefter en traditionell vinifikation och vila på rostfria tankar. Vinet buteljeras våren efter skörd.

Doft och smak: Detta vin är smakrikt och aromatiskt. I smaken hittar man klar karaktär av äpple, persika och banan. Vinet har ett långt avslut och passar
utmärkt till fisk, skaldjur, sallader och även till ost.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 71 Kr 9904201 Beställning
Kommentarer