Betyg
0
Senaste betygen
VinoNisse
2007-09-17Årgångar
2007 |
2010 |
Kvalitet: D.O Aconcagua Reserva
Druvsort: Chardonnay 100%
Producent: Viña San Esteban
Serveras vid: 10° - 12º C
Passar till: Smakrika fiskrätter, gärna stekt fisk, sallader med t ex kyckling, kallt kött av gris eller fågel, hårdostar av emmenthalertyp.
Beskrivning: Guldgul färg. Medelstor doft av varm mogen frukt med fina fattoner med vanilj, kokos och lite cognagsdrag. Medelfyllig smak med fin frukt av gula vinteräpplen, integrerade fattoner och lång balanserad eftersmak.
Övrigt: Viña San Esteban är beläget högt på Andernas sluttningar i Aconcaguadalen. Vinodlingarna ligger på flodsluttningarna och på Paidahuenkullens sluttningar där den höga höjden, mikroklimatet och jordmånen ger vinerna rejäl terroir – karaktär av växtplatsen.
Druvorna till vinet kommer från vingårdar i väldränerade grusjordar nära Aconcaguafloden de kyliga vindarna från floden håller temperaturen nere vilket ger en frukt med frisk fin syra. Vinet är jäst svalt i ståltank och sedan till 50% lagrat 6 månader på franska ekfat.
Druvsort: Chardonnay 100%
Producent: Viña San Esteban
Serveras vid: 10° - 12º C
Passar till: Smakrika fiskrätter, gärna stekt fisk, sallader med t ex kyckling, kallt kött av gris eller fågel, hårdostar av emmenthalertyp.
Beskrivning: Guldgul färg. Medelstor doft av varm mogen frukt med fina fattoner med vanilj, kokos och lite cognagsdrag. Medelfyllig smak med fin frukt av gula vinteräpplen, integrerade fattoner och lång balanserad eftersmak.
Övrigt: Viña San Esteban är beläget högt på Andernas sluttningar i Aconcaguadalen. Vinodlingarna ligger på flodsluttningarna och på Paidahuenkullens sluttningar där den höga höjden, mikroklimatet och jordmånen ger vinerna rejäl terroir – karaktär av växtplatsen.
Druvorna till vinet kommer från vingårdar i väldränerade grusjordar nära Aconcaguafloden de kyliga vindarna från floden håller temperaturen nere vilket ger en frukt med frisk fin syra. Vinet är jäst svalt i ståltank och sedan till 50% lagrat 6 månader på franska ekfat.
Kommentarer